Θρήνος για την ''οικογένεια'' του BBC - Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Μπιλ Τέρνμπουλ

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Θρήνος για την ''οικογένεια'' του BBC - Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Μπιλ Τέρνμπουλ

Με μια λυπηρή είδηση ξεκίνησε η σημερινή (1/9) μέρα, για το χώρο της δημοσιογραφίας και ιδιαίτερα για το BBC αφού έφυγε από τη ζωή ο επί χρόνια συνεργάτης τους Μπιλ Τερνμπουλ σε ηλικία 66 ετών. Οι συγγενείς του πρώην παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής BBC Breakfast είπαν ότι ο Τέρνμπουλ πέθανε «γαλήνια» στο σπίτι του Σάφολκ εχθές, μετά από μια δύσκολη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, μια ασθένεια με την οποία είχε διαγνωστεί στα τέλη του 2017.

Νωρίτερα έγινε γνωστή και η είδηση του θανάτου του προέδρου της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ, από πτώση από τον 6ο όροφο νοσοκομείου, την οποία πολλοί σχετίζουν με τον αποκλεισμό που έχουν κάνει στις ρωσικές εταιρίες οι δυτικές χώρες μετά τον πόλεμο στη Δύση, ωστόσο παραμένει μυστήριο.

Πως έγινε γνωστός ο θάνατος του Μπιλ Τέρνμπουλ

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσαν σε ζωντανή μετάδοση οι πρώην συνάδελφοί του Νάγκα Μάντσετι και Τσάρλι Στάιτ κατά τη διάρκεια της σημερινής εκπομπής BBC Breakfast.

Ο Τέρνμπουλ, που συμμετείχε ως παρουσιαστής στο πρωινό ειδησεογραφικό πρόγραμμα του BBC1 από το 2001 έως το 2016, είχε αποκαλύψει τη διάγνωσή του τον Μάρτιο του 2018 και είχε μιλήσει για τη μάχη του για την ασθένεια σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 με τίτλο «Staying Alive».Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους είχε ανακοινώσει ότι, για λόγους υγείας, επρόκειτο να απουσιάσει από την εκπομπή του στον Classic FM, την οποία παρουσίαζε μετά την απόσυρσή του από την πρωινή ζώνη του BBC.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: BBC BREAKFAST INSTAGRAM

Λίγα λόγια για την καριέρα του στο BBC

Ο Τέρνμπουλ ήταν ένας από τους αγαπημένους παρουσιαστές του BBC Breakfast χάρη στην ευχάριστη προσωπικότητά του και την ήρεμη ομιλία του, που ήταν ιδανική για πρωινή εκπομπή. Το 2005, ο δημοφιλής παρουσιαστής είχε συμμετάσχει ως διαγωνιζόμενος στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι χορού «Strictly Come Dancing».

Αποχαιρετώντας τον σήμερα από την ίδια εκπομπή στην οποία είχε αφιερώσει 15 χρόνια από τη ζωή του, η Νάγκα Μάντσετι έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με «εκπληκτική ενέργεια», αστείο και πανέξυπνο που αγαπούσε την ενημέρωση και το κοινό.