«Σεβαστείτε το παιδί...» - Καταβεβλημένη η Βίκυ Τσοχατζοπούλου στο ετήσιο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Η μαυροφορεμένη γυναίκα του πρώην υπουργού έδωσε το παρών με τον γιο της στο μνημόσυνο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Σεβαστείτε το παιδί...» - Καταβεβλημένη η Βίκυ Τσοχατζοπούλου στο ετήσιο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφυγε από τη ζωή πριν έναν χρόνο (δείτε εδώ την πρώτη αντίδραση πουν είχε η Βίκυ Σταμάτη στην είδηση του θανάτου του) και το Σάββατο (03/09) τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο. Η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, ήταν φανερά καταβεβλημένη και συνοδευόταν από τον 15χρονο γιο της, Άκη.

Στο Α' Νεκροταφείο, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1. Στις εικόνες, που κατάγραψε, η Βίκυ Τσοχατζοπούλου φόραγε μαύρα και έδειχνε ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένη. Στο πλευρό της καθ΄όλη τη διάρκεια ήταν ο γιος της.

Ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου θέλει να αποκαταστήσει τη μνήμη του πατέρα του

Η Βίκυ Σταμάτη έκανε δηλώσεις στο ετήσιο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ημέρα μνήμης και τιμής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Σας παρακαλώ… Μην το αναλύσουμε τώρα. Τεράστια απώλεια. Σας παρακαλώ σεβαστείτε το παιδί. Ευχαριστώ».

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος της, ο οποίος τόνισε ότι ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου θέλει να αποκαταστήσει τη μνήμη του. «Είναι μία ημέρα μνήμης για τον εκλιπόντα. Τιμούμε τη μνήμη του μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Κυρίως τον γιο του, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι σεμνό και ταπεινό παιδί, νιώθει έντονα την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσει τη μνήμη του πατέρα του. Παράλληλα με τη σύσταση του ιδρύματος που επιθυμεί ο Άκης, θα έχει τη δυνατότητα να γραφτεί ένα καινούριο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του - Αποκλήρωσε στενούς του συγγενείς

Η πρώτη διαθήκη που άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος άνοιξε πριν από κάποιους μήνες, με την οποία ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποκληρώνει στενούς του συγγενείς, μάλιστα, πρόσφατα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ανακοινώνει την απόφασή του. Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής βρέθηκε στην εκπομπή «Από τις 6» και δήλωσε:

«Θα δούμε εμπλοκή άλλων προσώπων που ενδεχομένως δεν περνάνε από το μυαλό μας. Υπάρχει περίπτωση η ιστορία να ξαναγραφτεί από την αρχή», είπε ο δικηγόρος. Η πρώτη άνοιξε χθες και είχε σφραγιστεί τον Ιούνιο του 2019 μετά την αποφυλάκισή του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι κατόπιν αποφυλακίσεως ο εκλιπών προσπάθησε να βρει όσα έλειπαν για να εξηγήσει όσα υποστήριζε. Κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου που εκλάπη και ίσως από αυτά να προκύπτει ότι δεν είναι ο δικαιούχος των ποσών που καταλογίζονται», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλεξανδρής και συνέχισε:

Σε ερώτηση γιατί στην πρώτη διαθήκη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποκληρώνει πολύ στενούς του συγγενείς του, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε ότι «δεν είναι διαθήκες με τη στενή έννοια του όρου, αλλά κατάθεση ψυχής σε σχέση με αυτά που του συνέβησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του».

«Με την τελευταία του διαθήκη, πάλι κατά πληροφορίες, αρχίζει και συνδέει το θέμα με τις κλοπές του αρχείου του, ενώ όλα συνδέονται με την επιθυμία να συσταθεί ίδρυμα και αρχείο υπό την εποπτεία του γιου του», κατέληξε.