Τσοχατζόπουλος: Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την διαθήκη - «Είχε βάλει σκοπό να με κυνηγήσει...»

Τι αποκαλύπτει για τους συγγενείς του που αποκλήρωσε

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Τσοχατζόπουλος: Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την διαθήκη - «Είχε βάλει σκοπό να με κυνηγήσει...»

Λίγο καιρό μετά το ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ένα νέο φωνητικό μήνυμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο οποίο ο πρώην υπουργός αναφέρει τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποκληρώσει πολύ στενούς του συγγενείς από την διαθήκη του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκεκριμένα άτομα είχαν βαλθεί να αμαβρώσουν την προσωπικότητά του και να τον διαβάλλουν.

Ο λόγος που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν συμπεριέλαβε τους στενούς του συγγενείς στη διαθήκη του

«Είχε βάλει σκοπό να με κυνηγήσει. Να με διαβάλει, να με υπονομεύσει και να με καταστρέψει. Γι΄αυτό κέρδισε την απόρριψη, την καταδίκη και την καταγγελία από όλους. Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες, ότι είμαι θύμα δράσης μιας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η … (συγγενικό πρόσωπο), η … , όσο και μια σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου», ακούγεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ωστόσο, δήλώσε: «Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ευνοήθηκαν πολλοί όσο αυτός ήταν εν ζωή, συγγενείς και μη, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να φανούν αντάξιοι της τιμής αυτής, τουναντίον τον έβλαψαν και τον εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα τόσο ενώ ευρισκόταν στη ζωή, όσο και μετά τον θάνατό του.

Ελπίζω και εύχομαι να σεβαστούν όλοι αυτοί οι ευεργετηθέντες τις τελευταίες του επιθυμίες, όπως αποτυπώνονται με τις διαθήκες του, και να πράξουν τα όσα ορίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε αυτές, ως οφείλουν» δήλωσε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Βίκυς Τσοχατζοπούλου

Στην εκπομπή Mega Καλημέρα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (31/1) ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε τι περιείχε ακριβώς η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που άνοιξε τις προηγούμενες μέρες.

Όπως εξήγησε η διαθήκη κινούνταν σε δύο άξονες. Στον πρώτο ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγούσε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει εκτός της διαθήκης κάποιους στενούς συγγενείς του ενώ στον δεύτερο άξονα μίλησε για το ίδρυμα που θέλει να δημιουργηθεί.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου και των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα συγκεκριμένα άτομα.

Να θυμίσω ένα απόσπασμα δηλώσεών του, ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Υποθέτω ότι όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον.

Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, όπως το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είνα αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος. Είναι ανυπολόγιστης αξίας και θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του που δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν. Επομένως, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», είπε.