Κιβωτός του Κόσμου: «Άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» - Ανατριχιάζει η νέα καταγγελία κατά του πάτερ Αντώνιου

Πρόκειται για έναν 19χρονο που επιβεβαιώνει τον πρώτο μάρτυρα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI

Παρόλο που ο πάτερ Αντώνιος και η σύζυγός του και Πρεσβυτέρα επιμένουν πως όλες οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου είναι ψευδείς (δείτε εδώ όσα υποστηρίζουν), έρχονται στο φως νέα στοιχεία και καταθέσεις που "καίνε" τον ίδιο και τρεις συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει 10 καταθέσεις που μιλούν κακοποίηση σωματική και σεξουαλική στις δομές του οργανισμού και από τον ιερέα, αλλά και από άντρες οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τους μάρτυρες ως "υπηρέτες" του πρώτου, ενώ εντοπίστηκε από την Αστυνομία νεαρός ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία .

Ανατριχιάζει το απόσπασμα από την καταγγελία του 19χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου

Πρόκειται για έναν επίσης 19χρονο άντρα, ο οποίος ανέφερε σε πρώτο επίπεδο: «Το καλοκαίρι με πήρε μαζί του στο παράρτημα τη Πωγωγιανής για ενάμιση μήνα και εκεί του είπα τα οικογενειακά μου προβλήματα μας βοηθούσε. Έβαλε τη μαμά μου να μείνει σε σπίτι της Κιβωτού μαζί με τον αδερφό μου, όπου μένουν μέχρι σήμερα. Μετά μου πρότεινε να αλλάξω δομή και να πάω στην Καλαμάτα γιατί η δομή εκεί ήταν καινούργια».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα, ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα της κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα».

«Άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αν και δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τη δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ αυτό έκανε (…).

Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», επισήμανε σε άλλο σημείο της κατάθεσης.

«Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πως να τον αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μια μέρα στη θάλασσα δέκα φορές. Εξαιτίας αυτού δεν ήθελα να μπαίνω στη θάλασσα», κατέληξε.

«Έχω δει ένα συγκεκριμένο παιδί, το οποίο το είχαν στην απομόνωση για πάνω από 7-8 μήνες»

Δύο νέες κρίσιμες καταθέσεις έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου και το πρωί του Σαββάτου 19/11 μία πρώην φιλοξενούμενη του οργανισμού μίλησε στην εκπομπή "Οι Δεκατιανοί" του ΣΚΑΪ για να ρίξει φως σε όσα συμβαίνουν.

Η ίδια, λοιπόν, μίλησε, πράγματι, για κακοποίηση, καθώς ανέφερε πως υπήρχε σωματική βία, όμως τόνισε πως ούτε έχει βιώσει, αλλά ούτε είχε ακούσει για σεξουαλική κακοποίηση όσο καιρό έμενε εκεί.

«Κακοποιητικές συμπεριφορές από την άποψη της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι, δεν έχω δεχτεί. Ούτε έχω δει σε κάποιο άλλο παιδί, ούτε έχω βιώσει», επισήμανε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Άλλες συμπεριφορές, όπως ψυχολογική και λεκτική βία. Εντάξει, υπήρχε και κάποιου είδους σωματική βία. Κάποιες φορές, αλλά όχι ακραίων περιπτώσεων».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι είχε φάει χαστούκι ή σπρώξιμο: «Επειδή δεν άκουγα. Εντάξει δεν ήμουν από τα πιο ήρεμα παιδιά, προκαλούσα αρκετά προβλήματα και ήμουν οξύθυμη. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να με περιορίσουν. Όχι πάντα, κάποιες φορές, όταν έβγαινα εκτός ελέγχου».

Σε ερώτηση ποιος το έκανε αυτό, είπε ότι γινόταν από παιδαγωγούς και όχι από κοινωνικό λειτουργό, ενώ όσον αφορά τις εξελίξεις, δήλωσε: «Έχω μάθει για πολλά παιδιά πράγματα, τα οποία δεν τα γνώριζα, έχει τύχει και μέναμε με πολλά παιδιά στην ίδια δομή, επειδή είχα δεθεί με κάποιους από εκεί μέσα, μου φαίνεται περίεργο που δεν είχαν μιλήσει».

«Έχω ακούσει και έχω δει ένα συγκεκριμένο παιδί, το οποίο το είχαν στην απομόνωση για πάνω από 7-8 μήνες. Δεν ξέρω πόσο κρατούσε, έτρωγε, έκανε μόνο δουλειές, δεν πήγαινε σχολείο. Εκεί που έμενα δεν υπήρχε νερό, δεν υπήρχε φως, άθλιες συνθήκες με λίγα λόγια», πρόσθεσε έπειτα.

«Ο σκοπός ο δικός μου δεν είναι να κλείσει η δομή, πολλά παιδιά θα βγουν να το πουν αυτό. Εγώ θέλω να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας γιατί δεν είναι σωστός», κατέληξε.