Κιβωτός του Κόσμου: «Όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη» - Οργισμένος ο πάτερ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα

Υποστηρίζουν πως πρόκειται για συκοφαντίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη» - Οργισμένος ο πάτερ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο πάτερ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα, την Παρασκευή 18/11, για να δώσουν μερικές εξηγήσεις σχετικά με την καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου από ένα 19χρονο αγόρι.

Οι δυο τους θεωρούν πως όλα αυτά συμβαίνουν επίτηδες, επειδή ορισμένοι θέλουν να "ρίξουν" όλη αυτή την προσπάθεια και το έργο, γεγονός που θυμώνει και τους δύο. Μάλιστα, μία από τις εθελόντριες του οργανισμού νωρίτερα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πάτερ, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του περί δυσφήμισης.

Οι δηλώσεις του πάτερ Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας για την Κιβωτό του Κόσμου

«Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνα μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος», είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος.

Και συμπλήρωσε: «Ξαφνικά μιλάει ο καθένας για ένα έργο 25 χρόνων χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Θα ήθελα ένα σεβασμό. Έχουμε τεράστια εμπειρία. Ζούμε μέσα στο έργο, γιατί θέλω να έχω πάντα την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη».

«Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να μην έχουν παραβατικές συμπεριφορές… Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Είμαστε πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά», κατέληξε.

Η Πρεσβυτέρα, από την άλλη πλευρά, εξήγησε: «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού»

Και πρόσθεσε: «Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω» πρόσθεσε. «Πως μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί;».

Απέλυσαν και κατηγόρησαν για ξυλοδαρμό και ληστεία εργαζόμενο της δομής - Τι συνέβη ένα χρόνο πριν

Με αφορμή την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης σε μία από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία έχει εξοργίσει τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας, ύστερα από έρευνες, ήρθε ξανά στο φως άλλη μία καταγγελία που είχε συμβεί ένα χρόνο πριν για τον ίδιο οργανισμό, η οποία μιλούσε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών και μία ληστεία.

Τον Αύγουστο του 2021, παιδαγωγός και συνεργάτης του πάτερ Αντώνιου κατήγγειλε πως τρία παιδιά ξυλοκοπήθηκαν στην δομή, ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του να βγει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση και να διερευνηθούν περισσότερο τα στοιχεία, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ "προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα".

Την ίδια ημέρα που ομολόγησε στην διευθύντρια όλα όσα είδε, απολύθηκε με την αιτιολογία πως παρασύρει και άλλους συναδέλφους του σε ανάλογες πράξεις.

Ο πάτερ Αντώνιος είχε μιλήσει για την υπόθεση αυτή στο παρελθόν, εξηγώντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν ήταν σωστός για την θέση που κατείχε και δήλωνε πως το όνομά του είχε σχέση και με την κλοπή των 30.000 ευρώ που είχε λάβει χώρα στην ίδια δομή του οργανισμού.