«Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φώς» - Οι νέες δηλώσεις του Πάτερ Αντώνιου για αλήθειες και ανάληψη ευθυνών

«Δεν υπάρχει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φώς» - Οι νέες δηλώσεις του Πάτερ  Αντώνιου για αλήθειες και ανάληψη ευθυνών

«Στην Κιβωτό του Κόσμου δεν υπάρχει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί», αυτή είναι μια νέα δήλωση του Πάτερ Αντώνιου και επίσης τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα καθώς και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής. Να υπενθιμίσουμε πως χθες 25/11 συνελλήφθει η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα (δείτε εδώ τι συνέβη).

Όλα όσα είπε ο Πάτερ Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε στο Star ο πάτερ Αντώνιος. Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστηρίζει πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες.

Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά». Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, αναφέρουν ότι «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Τα ακίνητα-«φιλέτα» αξίας 4 εκατ. και τα 130.000 σε προσωπικό λογαριασμό

Στο μεταξύ την ώρα που οι Αρχές ψάχνουν την Κιβωτό του Κόσμου, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες. Μαζί με τα υψηλά χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αποκαλύπτονται και δωρεές ακινήτων-«φιλέτων».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, φαίνεται ότι σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν 130.000 ευρώ. Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά - σύμφωνα με το Mega - βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι δωρεές εκατομμυρίων

Όπως παρουσιάζει το Mega, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

– Άνοιξη Διονύσου

– Αγία Παρασκευή

– Παγκράτι

– Γλυφάδα

– Πετρούπολη

– Ζεφύρι

– Ηλιούπολη

– Νίκαια

– Πεύκη

– Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €.

Στο Παγκράτι έχει δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €. Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 € ενώ στη Θεσσαλονίκηκαι συγκεκριμένα στο Νέο Ρύσιο, έχει μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.