Κιβωτός του Κόσμου: «Μας εκβίαζαν συνεχώς...» - Σοκάρει η καταγγελία ενός πατέρα

«Έχουν πάρει το εγγόνι μου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - EUROKINISI

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου τις τελευταίες ημέρες (δείτε εδώ το ξέσπασμα της μητέρας του 19χρονου). Το πρωί της Δευτέρας (28/11) η εκπομπή Super Κατερίνα έφερε στο φως την εξομολόγηση ενός πατέρα, του κύριου Νεκτάριου, ο οποίος μίλησε για τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους στη δομή.

Ο ίδιος είχε κερδίσει την επιμέλεια των παιδιών του καθώς η πρώην σύζυγός του είχε κακοποιητική συμπεριφορά και έτσι, έγραψε τα παιδιά του στη δομή προκειμένου να τους εξασφαλίσει τα απαραίτητα.

Η εξομολόγηση ενός πατέρα για την Κιβωτό του Κόσμου

«Έψαχνα έναν τρόπο να βοηθηθώ για να μπορούν τα παιδιά να διαβάζουν. Τα παιδιά πήγαν στην Κιβωτό του Κόσμου για να μπορούν να διαβάζουν δωρεάν. Έπειτα από 1.5 χρόνο περίπου, διαμαρτυρήθηκαν ότι τα τσιμπάνε, τα εκβιάζουν, ότι τους τραβάνε τα μαλλιά. Τα πηγαίνανε στις χορωδίες και τραγουδάγανε θεονήστικα όλες τις ώρες και αν ήταν η τηλεόραση, τότε είχαν να φάνε.

Όταν τα θέλανε για να πηγαίνουν στις χορωδίες μου λέγανε ότι θα μου δώσουν χαρτί ότι είναι άρρωστα και να λείπουν από το σχολείο για να μπορούν να πάνε να τραγουδήσουν. Τους έλεγα ότι δε μπορώ να πω ψέματα στο σχολείο, έχω τόσα προβλήματα, δε μπορώ να λέω και ψέματα στο σχολείο. Αυτό δεν τους άρεσε. Με εκβίαζαν. Μου έλεγαν ή θα κάνετε αυτό που θέλουμε εμείς ή δε θα σας δώσουμε κάποια τρόφιμα ή δε θα διαβάσουν τα παιδιά ή θα σας πετάξουμε έξω. Εκβίαζαν συνέχεια.

Ο γιος μου έχει ένα πρόβλημα νοητικής υστέρησης. Είχε μπλέξει με μια κοπέλα η οποία ήταν ακατάλληλη. Είχα ενημερώσει το νοσοκομείο όπου γεννήθηκε και κατέληξε να είναι στην Κιβωτό του Κόσμου. Έχω κάνει ενέργειες να τον δω αλλά μέχρι στιγμής δε με έχουν αφήσει. Τα παιδιά μου που είναι μέσα, όταν πήγανε κάποια στιγμή να το δούνε, τα εκβιάσανε. Έχω κάνει χαρτί στον εισαγγελέα με δικηγόρο για να μπορώ να βλέπω το πιτσιρίκι και μου το απαγορεύσανε. Μέχρι στιγμής, δε ξέρω που είναι το παιδί, πως είναι και τι κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Νεκτάριος.