«Δώρισα το σπίτι στην Κιβωτό στην μνήμη του γιού μου και το...» - Συγκλονίζει μια ηλικιωμένη εναντίον της ΜΚΟ

«Είμαι πολύ πικραμένη και μετανιωμένη»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Δώρισα το σπίτι στην Κιβωτό στην μνήμη του γιού μου και το...» - Συγκλονίζει μια ηλικιωμένη εναντίον της ΜΚΟ

Το μεσημέρι της Τρίτης (29/11) στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «T-Live» ξέσπασε μια ηλικιωμένη δωρήτρια, ζητώντας πίσω το ακίνητο που είχε δωρήσει στην «Κιβωτό του Κόσμου». Επίσης, πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε κάνει δωρεά εκατομμυρίων στην ΜΚΟ (δείτε εδώ την ανακοίνωση του).

Ακόμη, μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει μία ακόμη σοκαριστική λεπτομέρεια για την πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και μάλιστα τη μέρα που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνει μία μυστηριώδη δωρεά που είχε κάνει μία ηλικιωμένη γυναίκα λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

«Υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου», λέει ο αδερφός της.

Παρουσία δικηγόρου, οι στενοί συγγενείς άνοιξαν τη διαθήκη της γυναίκας. «Όταν άνοιξε η διαθήκη ξέραμε εκ των προτέρων ότι άφησαν το σπίτι στον αδελφό μου, αυτό το ξέραμε», λέει η αδερφή της.

Εκείνο που δεν ήξεραν όμως ήταν ότι δύο χρόνια πριν πεθάνει και ενώ ήδη έπασχε από βαριά άνοια, η ηλικιωμένη γυναίκα δώρισε εν ζωή το σπίτι της στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Από ότι αντιλαμβάνομαι, την πλησίασαν κάποιοι ιερείς, από την ‘Κιβωτό του Κόσμου’ και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς».

Οι δηλώσεις της ηλικιωμένης στο T-live

Η ηλικιωμένη φανερά στεναχωρημένη και απογοητευμένη μίλησε στην εκπομπή του Alpha, μήπως και ακουστούν οι προσευχές της, ώστε να πάρει πίσω το σπίτι που δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Το δώρισα και είμαι πολύ πικραμένη και μετανιωμένη. Δεν έχει κατοικηθεί. Μου υποσχέθηκαν από την Κιβωτό ότι θα βάλουν μέσα φοιτητές και οικογένειες που έχουν ανάγκη» καταγγέλλει η ηλικιωμένη γυναίκα και προσθέτει: «Έχει γίνει ένα έρημο σπίτι. Δεν το βλέπω να το χαίρομαι ότι το έδωσα για την ψυχούλα του γιου μου, για να τον μνημονεύει. Θέλω να το πάρω πίσω, το έχω μετανιώσει».

«Ζω σε 30 τετραγωνικά και είναι κρίμα αυτά που ακούω. Ήρθαν αλλιώς τα πράγματα, λυπάμαι. Μακάρι όλος ο κόσμος ό,τι έδωσε να το πάρει πίσω. Έχω αδικηθεί» δηλώνει η ηλικιωμένη δωρήτρια.