Ν. Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία αύριο στον δήμο Καρύστου λόγω του σεισμού

Ανησυχία μετά και από την τελευταία δόνηση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI
ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο νέος σεισμός που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Νότια Εύβοια. Θυμίζουμε πως ο Εγκέλαδος «χτύπησε» την περιοχή και νωρίς το πρωί

«Είμαστε επιφυλακτικοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο σε μια περιοχή άγνωστη σεισμικά, αφού δεν είχε δωσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν. Αν και τα 4,8 Ρίχτερ το πρωί θεωρούσαμε αρχικά ότι ήταν ο κύριος σεισμός, τώρα με το νέο σεισμό αλλάζει η εικόνα. Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε μια σμηνοσειρά, αλλά θα πρέπει να δούμε τη συνεχεια του φαινομένου» δήλωσε στο protothema.gr ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας.

Τη δική του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε σε ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ, στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη. Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία» ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ν. Εύβοια Τσελέντης

Ο δήμαρχος Αλιβερίου σε δηλώσεις του αργά την Τρίτη τόνισε ότι υπάρχει αναστάτωση στις Ζάρακες, την περιοχή όπου εντοπίζεται η δόνηση, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές. Από την πρωινή δόνηση υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποια σπίτια έγιναν ρωγμές σε τοίχους. Πρόκειται για κατοικίες παλιές στις οποίες μένουν ηλικιωμένοι.

Κλειστά τα σχολεία στη Ν. Εύβοια λόγω του σεισμού

Όπως αναφέρει το evima.gr, με απόφαση του δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μετά τη νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 22:06.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης ήταν ιδιαίτερα αισθητή στην Εύβοια, αλλά και στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ και σημειώθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας.