Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του π. Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και 9 άλλων ατόμων

Εκτεταμένος έλεγχος για τα οικονομικά

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του π. Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και 9 άλλων ατόμων
NDP
Ενημέρωση 02.12.2022 19:53
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Εκτεταμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών παρήγγειλε από την Οικονομική αστυνομία εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που χειρίζεται τη δικογραφία για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τέσσερα κακουργήματα αυτά της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τα πρώτα δυο αδικήματα απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού, ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου και η Εισαγγελία δεν δεσμεύεται να προχωρήσει την έρευνα της.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού και έντεκα φυσικών προσώπων, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα (δείτε εδώ το αυτοκίνητο του πατέρα Αντώνιου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας που ερευνά την Κιβωτό του Κόσμου έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.
  • Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.
  • Έρευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς των έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα συμπεριλαμβάνονται στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κιβωτός του Κόσμου: Έδειξε το άλλο της πρόσωπο η Πρεσβυτέρα - Επεισόδιο με τα νέα μέλη του Δ.Σ.

Κιβωτός του κόσμου: «Ρε άι φύγετε από εδώ...» - Εξαγριωμένη η Πρεσβυτέρα μπροστά στις κάμερες του Alpha

Share