Φωτιά σε λεωφορείο στο Μενίδι

Τι συνέβη;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - EUROKINISI
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - EUROKINISI

Η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη με τον πυροβολισμό 16χρονου ρομά σε βενζινάδικο της πόλης από αστυνομικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στη συμπρωτεύουσα όσο και σε υπόλοιπες πόλεις της χώρας/

Όλα ξεκίνησαν στις 5/12, όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για οδηγό Ι.Χ. φορτηγού ο οποίος έβαλε καύσιμα σε πρατήριο βενζίνης της οδού Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και στο ύψος της Συμμαχικής Οδού, ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί και το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε τοίχο. Ο οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές από την αστυνομία αν ο 16χρονος οπλοφόρου (δείτε εδώ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κάτω από το σπίτι της Ιωάννας Τούνη).

Φωτιά σε λεωφορείο στο Μενίδι

Όσο ο νεαρός παλεύει για τη ζωή του βλέπουμε κόσμο να διαδηλώνει, καθώς η αντιμετώπιση, που είχε ο ανήλικος ήταν η χειρότερη, που θα μπορούσε να έχει, με πορείες να γίνονται υπέρ και κατά της κατάχρησης της εξουσίας.

Σύμφωνα με το Protothema, την Τετάρτη 7/12 στο Μενίδι τα επεισόδια έχουν ξεφύγει με άτομα από την ίδια φυλή με το παιδί να βάζουν φωτιά σε λεωφορείο του Δήμου Μενιδίου.