Κιβωτός του Κόσμου: «Πετούσαν τα παιδιά από τις σκάλες» - Σοκάρουν οι καταγγελίες δύο πρώην τροφίμων

«Μου πετούσαν τα ρούχα μου ένα-ένα από το μπαλκόνι κάτω»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Πετούσαν τα παιδιά από τις σκάλες» - Σοκάρουν οι καταγγελίες δύο πρώην τροφίμων

Καθημερινά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα στοιχεία κατά της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντώνιου, με τον 19χρονο που βρίσκεται πίσω από την πρώτη καταγγελία να μιλά "ανοιχτά" για τα βιώματά του στις δομές. Την Πέμπτη 8/12, μάλιστα, στην εκπομπή του MEGA, Live News μίλησε άλλος ένας πρώην τρόφιμος, ο οποίος αποκάλυψε την συμπεριφορά των εργαζομένων γενικότερα στον οργανισμό.

Ο ίδιος ανέφερε πως μερικά παιδιά τα αντιμετώπιζαν ως "κακά" και γι' αυτό τους τιμωρούσαν και τους άφηναν να ζουν ακόμη και χωρίς φαγητό και χωρίς ρούχα, πόσο μάλλον χωρίς τηλεόραση κ.ο.κ..

«Εδώ μας έφεραν εμάς που ήμασταν τα «κακά παιδιά» της Κιβωτού. Δεν είχαμε τηλεόραση, δεν είχαμε τίποτα, ήμασταν πεταμένοι άνθρωποι. Είναι τα χειρότερα χρόνια που έχω περάσει» εξομολογήθηκε και πρόσθεσε: «Μας είχαν κλεισμένους. Αν δεν τρώγαμε, μας έστελναν για ύπνο κι ας ήταν 8-9 η ώρα. Καθόμασταν και συζητούσαμε με τα άλλα παιδιά αν θα βγούμε, πού θα πάμε, τι θα κάνουμε».

«Τους λέω: θέλω τα ρούχα μου. Και μου πετούσαν τα ρούχα μου ένα-ένα από το μπαλκόνι κάτω. Και μου είπαν: είναι και πολλά αυτά που πήρες. Δραπέτευσα δύο φορές, την πρώτη με έπιασαν, τη δεύτερη έφυγα κανονικά και πήρε την επιμέλεια η αδερφή μου», αποκάλυψε έπειτα

Και δήλωσε: «Εδώ με έφεραν όταν ήμουν 12 χρονών. Μπήκα πρώτη μέρα μέσα, ήταν όλα όμορφα. Μέχρι που ήρθαν μετά τα δύσκολα».

Όταν δεν υπήρχαν κάμερες στην Κιβωτό του Κόσμου...

Στην εκπομπή της Super Κατερίνα, από την άλλη πλευρά, μίλησε άλλη μία κοπέλα που ζούσε στην ΜΚΟ, συμπληρώνοντας τα λόγια του πρώτου.

«Ήμουν δύο χρόνια στη δομή και η κατάσταση ήταν τραγική. Μας έβαζαν συνεχώς τιμωρίες, στην απομόνωση, ξυλοδαρμούς», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μπορεί ένα παιδί να μην έτρωγε το φαγητό του, ή μπορεί να έδιναν ούτε από καθαριότητα ήταν εντάξει. Πετούσαν τα παιδιά από τις σκάλες, τα χτύπαγαν, μόλις έβγαιναν από την αίθουσα που είχε κάμερες. Κλείδωναν πιο πολύ τα αγόρια γιατί εκείνα δεν ήταν τόσο υπάκουα. Όχι μόνο τα κλείδωναν, αλλά δεν τα τάιζαν, δεν τους έδιναν νερό, λες και ήταν κρατούμενοι».

«Εμένα μόνο μια παιδαγωγός με είχε κλειδώσει μια φορά για έξι ώρες, επειδή δεν ήθελα να πάω σε μια παρουσίαση στην τηλεόραση ο πατήρ Αντώνιος με τη χορωδία. Τα παιδιά που ήταν πιο κοντά με τον πατήρ Αντώνιο, έτρωγαν το ίδιο φαγητό με εκείνον, τους έπαιρνε πιο ακριβά ρούχα. Δύο αγόρια που ήταν εκεί συγκεκριμένα του φορούσαν το μπουφάν, του έκαναν μασάζ. Η πρεσβυτέρα γύρναγε με ακριβά ρούχα, κινητά, έμπαινε σε ακριβό αμάξι με οδηγό. Τη συνόδευαν, ήταν σαν βασίλισσα», κατέληξε.