Κιβωτός του Κόσμου: «Υπήρχε φόβος...» - Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του 19χρονου που έκανε την καταγγελία

«Μέχρι κι αυτή τη στιγμή το άγχος είναι καθημερινό και η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Υπήρχε φόβος...» - Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του 19χρονου που έκανε την καταγγελία

Το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής συνέντευξης του 19χρονου που μίλησε πρώτος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την καταγγελία του), έδειξε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/12) η εκπομπή T-Live.

O 19χρονος που είχε εξηγήσει πως έβλεπε τον Πατέρα Αντώνιο σαν πατέρα του (δείτε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης), αυτή τη φορά αναφέρθηκε στον φόβο που αισθανόταν πριν πάρει την απόφαση να κάνει την καταγγελία.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως του δίνει πολύ κουράγιο να βλέπει ότι όλο και περισσότερα παιδιά βρίσκουν το θάρρος να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για όσα έζησαν στην Κιβωτό.

Η εξομολόγηση του 19χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου

«Εγώ δε βγήκα ποτέ και είπα ότι η Κιβωτός του Κόσμου δεν έχει κάνει έργο. Άμα δεν είχε κάνει έργο, δεν θα υπήρχε όλο αυτό που έχει κάνει μέσα σε 25 χρόνια. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ πέρασα κάποια πράγματα και ότι τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα δεν διαχειριζόντουσαν σωστά και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν καταγγελίες, αλλά και παιδιά που λένε ότι πέρασαν καλά.

Από τότε που έγινε η καταγγελία, ψυχολογικά τις πρώτες ημέρες ήμουν πάρα πολύ χάλια. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή το άγχος είναι καθημερινό και η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή. Βέβαια όσο περνά ο καιρός και βλέπω ότι πολλά παιδιά παίρνουν θάρρος και μιλάνε, χαίρομαι γι’ αυτό. Όλοι εμείς τα παιδιά, την αλήθεια μας λέμε.

Κανένας δεν έχει βγει κι έχει πει ψέματα. Στην αρχή υπήρχε πολύ φόβος για τη μαμά μου και για το σπίτι. Ευτυχώς όμως δεν έχει γίνει κάτι εναντίον μας, οπότε μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά», είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος.