Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Οφείλω μία τεράστια συγγνώμη...» - Πρόσωπο με πρόσωπο ζητά να βρεθεί ο 16χρονος με το θύμα

«Ήμουν παρών στο περιστατικό»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Οφείλω μία τεράστια συγγνώμη...» - Πρόσωπο με πρόσωπο ζητά να βρεθεί ο 16χρονος με το θύμα

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση πως 8 δεκαπεντάχρονα παιδιά βίαζαν, κακοποιούσαν και τραβούσαν βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις που έκαναν ενάντια σε έναν συμμαθητή τους από το σχολείο τους στο Ίλιον.

Από την πρώτη στιγμή που το γεγονός έχει γνωστό, άρχισαν να βγαίνουν νέα στοιχεία στο φως για τους ανήλικους, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Πέμπτης 29/12 στην εκπομπή του ALPHA, T-Live να μιλήσει ένας 16χρονος, ο οποίος είναι φίλος με το θύμα.

Ο ίδιος κατέθεσε όσα γνώρισε για την υπόθεση, καθώς προσπάθησε να εμποδίσει όσα συνέβησαν και μάλιστα ζητά να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον φίλο του για να μπορέσουν να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του.

Η κατάθεση του 16χρονου φίλου του 15χρονου θύματος βιασμού από το Ίλιον

«Θα το αποδείξω, ότι καμία σχέση δεν έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του 15χρονου με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις, μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μία τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του γιατί όφειλα να τον προστατέψω, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό.

Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας στα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ωστόσο, δήλωσε στην ίδια εκπομπή τις προάλλες:

«Ένιωθα πολύ ότι δε μπορώ να κάνω κάτι. Ήθελα πολύ να τον βοηθήσω. Πάγωσα, τρόμαξα για 1-2 δευτερόλεπτα και όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχουν πολλές φωνές και φώναξα γιατί ένιωσα αδύναμος. Μετά το τελευταίο περιστατικό η παρέα διαλύθηκε.

Το θύμα είπε ότι δεν θέλει να έχει επαφή με κανέναν από εμάς. Πήρε τηλέφωνο ένα παιδί της παρέας και είπε ότι δε θέλει να έχει καμία επαφή, ούτε να βρεθεί ξανά με κανέναν.
Εγώ με το θύμα κράταγα φιλικές και καλές σχέσεις. Μιλάγαμε με μηνύματα μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου. Στις 21 Δεκεμβρίου μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μιλάγαμε για αγορίστικα πράγματα, για το ποδόσφαιρο, πράγματα άσχετα με το περιστατικό.

Του ζήτησα συγγνώμη που δε μπόρεσα να κάνω κάτι. Του είπα ότι μπροστά μου δε θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, να μη φοβάται. Όταν του ζήτησα συγγνώμη μου απάντησε με ένα απλό “εντάξει”», είπε ο ένας κατηγορούμενος.