«Είναι ψέματα ότι γινόταν...» - Αποκάλυψη "φωτιά" για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου

Η αυτοψία και η νέα μαρτυρία για την υπόθεσή του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είναι ψέματα ότι γινόταν...» - Αποκάλυψη

Την Πέμπτη 5/1 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Βασίλη Τόπαλου (δείτε εδώ το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης) και οι εικόνες των προσώπων της οικογένειάς του ραγίζουν καρδιές. Παρόλο, όμως, το γεγονός αυτό, η υπόθεση για τον θάνατό του δεν έχει κλείσει ακόμα.

Οι Αρχές αναζητούν διάφορα στοιχεία, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλά κενά όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η υγεία του. Η εκπομπή του ALPHA, T-Live, βρέθηκε στο γυμναστήριο στο οποίο προπονούνταν ο 16χρονος μέχρι τη στιγμή που κατέρρευσε και πραγματοποίησε αυτοψία.

Η αυτοψία και η μαρτυρία για τον Βασίλη Τόπαλο

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που βρήκαν, ο Βασίλης Τόπαλος έφτασε στο γυμναστήριο στις 10.30 το πρωί, συνοδευόμενος από τον πατέρα και τον αδελφό του. Το προπονητικό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και σε αυτή συμμετείχαν 20 αθλητές.

Μετά το τέλος του 20λέπτου, οι αθλητές ανέβηκαν στο ρινγκ. Εκείνος φόρεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό και μπήκε στο ρινγκ μαζί με τέσσερα άτομα. Παρέμεινε κάνοντας ασκήσεις τακτικής και ενδυνάμωσης για περίπου 25 λεπτά και, όπως είπαν τα παιδιά αργότερα, ο ίδιος τους παραπονέθηκε ότι ήταν κουρασμένος, ενώ λίγο αργότερα πήγε στο μπάνιο.

Στο βίντεο που προβάλλεται ωστόσο, στο μπάνιο χωράει μετά βίας ένα άτομο. Ένα από τα παιδιά του γυμναστηρίου, άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και λίγο μετά βρήκε τον νεαρό πεσμένο στο πάτωμα με το κεφάλι στον διάδρομο και τα πόδια μέσα στο μπάνιο.

Ο πυγμάχος, λοιπόν, που βρήκε τον νεαρό αναίσθητο επικοινώνησε με την δημοσιογραφική ομάδα και προχώρησε σε δηλώσεις για όλα όσα είδε. Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φωνάζει τους προπονητές, οι οποίοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και η περιγραφή του ανατριχιάζει.

«Ήμουν μέσα στην τουαλέτα. Άκουσα από έξω ένα "μπαμ". Βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο κάτω. Φώναξα αμέσως τους προπονητές και τον πατέρα του. Τους φώναξα όλους, όποιον μπορούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και εμείς παίρναμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτική ήταν αυτή η στιγμή», είπε αρχικά.

«Ο Βασίλης ερχόταν συχνά στο γυμναστήριο και τον έβλεπα. Έκανε προπονήσεις σε εμάς. Εγώ δεν έκανα ποτέ προπόνηση με τον Βασίλη. Εκείνη τη μέρα δεν είχα βάλει γάντια, γιατί δεν είμαι καν στα κιλά του. Έχουν πει ότι εγώ έκανα σπάρινγκ μαζί του, ενώ εκείνη την ημέρα εγώ δεν έκανα καθόλου προπόνηση», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Στο γυμναστήριο εκείνη τη μέρα γινόταν προπόνηση, όχι σπάρινγκ. Είναι ψέματα ότι γινόταν sparing. Έκαναν τεχνικές, όπως κάνει κάθε γυμναστήριο. Ο Βασίλης έκανε συνδυασμούς με τα άλλα παιδιά, δεν είναι ούτε βάρη, ούτε σπάρινγκ. Ήταν συνδυασμοί, στόχοι. Πιο πολύ για την δύναμη και την αντοχή».

«Το χτύπημα που είχε ο Βασίλης ήταν πολύ βαρύ. Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι. Ο Βασίλης ήταν πρωταθλητής, ήταν πολύ προσεχτικός, πάντα έκανε προπόνηση με γάντια και κάσκα», κατέληξε.