Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τελευταία εξέλιξη!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στα δικαστήρια δεν βρίσκεται μόνο ο Πέτρος Φιλιππίδη όπου κάνει αυτή την ώρα την απολογία του. Σε άλλη αίθουσα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σήμερα 9/1 εκδικάζεται η δίκη για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της.

Η κατηγορούμενη που πρόσφατα χώρισε με τον σύζυγο της (δείτε εδώ τα λόγια του) βρίσκεται προφυλακιστέα από τον Απρίλιο στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο δικηγόρος της λοιπόν Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους, υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης, με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ.

Τι συνέβη στη δίκη της Πισπιρίγκου

Αμέσως μετά το «παρούσα» της 34χρονης κατηγορουμένης για τον θάνατο της κόρης της και τη δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τον πατέρα του παιδιού, ο κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή της δίκης για μετά τον Απρίλιο.

Ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στα οποία πρέπει να παρίσταται ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε πως μεθαύριο Τετάρτη η εντολέας του θα απολογηθεί για τη δικογραφία που αφορά τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της και έκανε λόγο για κίνδυνο να «έχουμε αντιφατικές αποφάσεις».

Ξεκαθάρισε δε, πως μέχρι τον Απρίλιο δεν προτίθεται να ζητήσει την έξοδο της Ρούλας Πισπιριγκου από την φυλακή και τόνισε πως η υπόθεση μπορεί να αναβληθεί καθώς δεν τίθεται θέμα 18μηνου για την εντολέα του.

Οι δηλώσεις Κούγια για την Πισπιρίγκου

«Θέλω επιτέλους η ελληνική κοινωνία να μάθει τι έχει συμβεί και πώς βρέθηκε κατηγορουμένη μία μητέρα που είναι απλώς μία χαροκαμένη μάνα. Ο κύριος Καρακούκης και ο κύριος Καλογρηάς είναι δύο συνηθισμένοι ιατροδικαστές. Ο Γρηγόρης Λέων έγινε σταρ ξαφνικά, ενώ δεν έχει κάνει ποτέ ιατροδικαστική εξέταση και νεκροψία-νεκροτομή» δηλώνει ανοιχτά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Υπάρχουν εκπομπές οι οποίες έχτισαν αυτή την υπόθεση Πισπιρίγκου και όλοι αυτοί οι παρουσιαστές θα λογοδοτήσουν».

«Η κυρία Πισπιρίγκου και οι Αρχές φοβήθηκαν ότι οι συγκρατούμενές της, επειδή φέρεται να σκότωσε 3 παιδιά, θα μπορούσαν να της αφαιρέσουν τη ζωή. Δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Βγαίνει 7 η ώρα το βράδυ, εκείνη την ώρα επικοινωνούμε και στο τηλέφωνο, δεν βλέπει το φως του ήλιου», αποκάλυψε.