Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της δίκης

Συνεχίζεται η απολογία της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η υπόθεση της Πάτρας είναι ακόμη ανοιχτή και αυτή τη στιγμή της Πέμπτης 12/1, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, καλείται να απολογηθεί. Πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί ξανά στο δικαστήριο, ωστόσο δόθηκε αναβολή (δείτε εδώ γιατί).

Ο δικηγόρος της, λοιπόν, Αλέξης Κούγιας είχε προχωρήσει στις εξής δηλώσεις:

Τι συνέβη κατά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμερα 12/1

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται – και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό – εμφανίζονται. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα».

Κατά τη διάρκεια, ωστόσο, της σημερινής δίκης η κατηγορούμενη πραγματοποίησε αίτημα εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας, το οποίο απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η απολογία της να συνεχίζεται ακόμη.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η ίδια θα συνεχίσει την απολογία της από το σημείο που διεκόπη χθες, μετά τις καταγγελίες περί μεροληψίας της ανακρίτριας.