Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής - Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Για το θάνατο των δύο της παιδιών

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την Πέμπτη 12/1 η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε ξανά στη δικαστική αίθουσα με σκοπό να καταθέσει αυτήν τη φορά για το θάνατο των δύο μικρότερων της παιδιών (δείτε εδώ τι συνέβη με το αίτημα εξαίρεσης).

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως η γυναίκα έχει ορίσει ως συνήγορο υπεράσπισης τον Αλέξη Κούγια με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει νωρίτερα στις τηλεοπτικές κάμερες:

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται – και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό – εμφανίζονται. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η νέα απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Λίγο μετά τις 8 μ.μ της Πέμπτης έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για τη γυναίκα και μάλιστα, όπως τονίζει και το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega, με σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα η Πισπιρίγκου για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.