Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Η σορός του θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής μέχρι τις 11:00

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί από πολύ νωρίς το πρωί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Μητρόπολη Αθηνών, για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το φέρετρο είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία, ενώ η ουρά ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και καταλήγει στην Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας, σχεδόν, δηλαδή, στην πλατεία Μοναστηρακίου (δείτε εδώ τη στιγμή που η σορός του φτάνει στη Μητρόπολη Αθηνών).

Η ουρά όσο περνάει η ώρα είναι όλο και πιο μεγάλη και μάλιστα έχουν φτάσει και πούλμαν από όλη την Ελλάδα και μάλιστα η κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Αθηνών είχε ως αποτέλεσμα την παράταση του λαϊκού προσκυνήματος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 10:30.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής μέχρι τις 11:00 και έπειτα θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στη Μητρόπολη Αθηνών για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο φωτογραφικός φακός του Youweekly μάλιστα κατέγραψε τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο και Νικόλαο, καθώς και τα εγγόνια του να εισέρχονται στο γνωστό ξενοδοχείο χθες, Κυριακή 15/01.

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Live

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο φωτογραφίες

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Live

Οι πολιτικοί που θα παρεβρεθούν στην κηδεία

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως οι καλεσμένοι στην κηδεία θα είναι 187. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αλλά και ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο καπετάν Νικόλας Λαιμός με την οικογένειά του, ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, το ζεύγος Γουλανδρή, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Σταύρος Λιβανός και ο μεγιστάνας Φίλιππος Νιάρχος είναι κάποιοι από τους Έλληνες που είναι πολύ πιθανό να δούμε στο ύστατο χαίρε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι, ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και εξάδελφος του παππού του, Φίλιππου. Όμως πέρα από τους παραπάνω δεσμούς, οι δυο τους ήταν πολύ κοντά και πολύ αγαπημένοι και για το λόγο αυτό, πολλοί συζητούν αυτές τις ημέρες, ότι Ουίλιαμ και Κέιτ, μπορεί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά.

Ο Ουίλιαμ, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, θα καταφέρει οπωσδήποτε να πει από κοντά το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του νονό, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο παλάτι.

Μέχρι στιγμής είχαν «ακουστεί» τα ονόματα της πριγκίπισσας Άννα και του πρίγκιπα Έντουαρντ από την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Πάντως, παρά τις φήμες για την άφιξη Ουίλιαμ και Κέιτ στη χώρα μας, κύκλοι της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες.