Κηδεία Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα - Η στιγμή που η σορός του φτάνει στη Μητρόπολη Αθηνών

Φωτογραφίες και βίντεο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στις 5:20 περίπου, η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ειδικά για το λαϊκό προσκύνημα που έχει ήδη ξεκινήσει. Πλήθος κόσμου έφτασε για να αποτιμήσει φόρο τιμής στον μονάρχη με την ουρά να είναι τεράστια.

Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου μέχρι τις 10:30 με 1000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και ελικόπτερα να προστατεύουν την γύρω περιοχή.

Στις 12 το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Ναό θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών, ενώ μόνο οι 200 προσκεκλημένοι, βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης από 11 κράτη θα βρίσκονται μέσα στον ιερό ναό (δείτε την στιγμή που τα εγγόνια του φτάνουν στην Ελλάδα).

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στις 13:00 μετά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Η πομπή αρχικά θα μπει ανάποδα στην Μητροπόλεως που έχει κλείσει.

Εικόνες και βίντεο από την κηδεία του Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Κηδεία Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Φωτογραφίες από τη βίλα στο Πόρτο Χέλι που αγόρασε 5 εκ. ευρώ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και για πολλά χρόνια διατηρούσε μια τεράστια βίλα στο Πόρτο Χέλι όπου έκανε διακοπές με την οικογένεια του. Μιλάμε για μια πολυτελή κατοικία με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, σιντριβάνια και πλακάκια από το Μαρόκο, αντί 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο η αξία του οποίου, όπως είχαν επισημάνει τότε μεσίτες της αγοράς, άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ, όπως γράφει το protothema.gr

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος βίλα Πόρτο Χέλι

Τότε, δε, έλεγαν πως αγόρασε κοψοχρονιά και ότι επρόκειτο για πρώτης τάξεως ευκαιρία. Πέρυσι όμως αναγκάστηκε να την πουλήσει έναντι άγνωστου τιμήματος στον 69χρονο Βούλγαρο επιχειρηματία Σπας Ρούσεφ, που δραστηριοποιείται στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και είναι πρόεδρος της Viva Corporate Bulgaria με έδρα τη Σόφια και γραφεία στο Λονδίνο, όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στην πώληση προχώρησαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας των οποίων έπρεπε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα για να παρακολουθείται από τους γιατρούς του (δείτε εδώ όλη την περιουσία εκατομμυρίων που άφησε πίσω του).

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος σπίτι Πόρτο Χέλι