Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η συγκινητική στιγμή που οι γιοι του τοποθετούν στο φέρετρο το στεφάνι που έστειλε η σύζυγός του, Άννα Μαρία

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τα λουλούδια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η συγκινητική στιγμή που οι γιοι του τοποθετούν στο φέρετρο το στεφάνι που έστειλε η σύζυγός του,  Άννα Μαρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου καθώς το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη συνόδευσαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος (δείτε εδώ βίντεο).

Ο Παύλος, ο πρωτότοκος γιος του ήταν αυτός που αποχαιρέτησε πρώτος τον πατέρα του, οποίος έκλινε το κεφάλι του μπροστά στο φέρετρο ενώ με τον ίδιο τρόπο τον αποχαιρέτησαν και οι άλλοι δύο γιοι, Νικόλαος και Φίλιππος.

Διαβάστε περισσότερα: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Η στιγμή που οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τοποθετούν στο φέρετρο το στεφάνι που έστειλε η Άννα Μαρία

Μάλιστα, τοποθέτησαν μέσα στην εκκλησία πάνω στο φέρετρο το στεφάνι με το οποίο η Άννα Μαρία αποχαιρέτησε τον σύζυγό της η οποία επέλεξε να στείλει στεφάνι στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με λουλούδια που είχαν παραγγείλει στον γάμο τους και το οποίο έγραφε: «Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία».

Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Η μεγάλη απόφαση που πήρε ο Παύλος μετά τον θάνατο του πατέρα του

Ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να κάνει μια αποκάλυψη – «βόμβα» μέσα από το Πρωινό που αφορά στον Παύλο, τον πρωτότοκο γιο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο Παύλος μετά τον θάνατο του πατέρα του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του. Ο παρουσιαστής επικαλέστηκε πληροφορίες από την οικογένεια του Παύλου.

«Ακούγεται για πρώτη φορά, είναι αποκλειστική πληροφορία που έχω από την οικογένεια. Τη μεταδίδω πρώτη φορά. Είναι μία απόφαση που πήρε ο Παύλος τις τελευταίες ώρες. Ο Παύλος έχει σπίτι και στο Λονδίνο, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στη Νέα Υόρκη. Βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανεύρεσης κατοικίας στην Αθήνα και τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση του Παύλου στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.