Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Διεκόπη η δίκη - Τι συνέβη

Πότε θα συνεχιστεί;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Διεκόπη η δίκη - Τι συνέβη

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης από τους 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου (δείτε τι είπε έξω από το δικαστήριο η μητέρα του άτυχου νεαρού).

Γιατί διεκόπη η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23/1 με την κλήρωση των ένορκων και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων. Ο λόγος που διεκόπη ήταν λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο εδώλιο, ακούγονταν ψίθυροι, με χαρακτηριστική στιγμή το «χτυπούσες τον γιο μου» που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας του 19χρονου Άλκη.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι φίλοι του Άλκη, που δέχθηκαν και αυτοί άγρια επίθεση την 1η Φεβρουαρίου του 2022, οι γονείς του Άλκη, μάρτυρες ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν φίλοι του ΑΡΗ φωνάζοντας συνθήματα όπως «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός»

«Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη. Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει», δήλωσε νωρίτερα ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού, που έπεσε θύμα τυφλής ομαδικής βίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή» ζήτησε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Καμπανού. Οι 12 κατηγορούμενοι για την στυγερή δολοφονία του Άλκη πέρασαν νωρίς το πρωί Τετάρτης το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι γονείς του Αλκη ήρθαν αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του παιδιού τους. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται περιμετρικά του Μεγάρου, ενώ έχουν τοποθετηθεί κορδέλες, καθώς απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Μερίδα οπαδών που βρίσκεται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός» ήταν ένα από αυτά

Δηλώσεις προσερχόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.