Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Για πρώτη φορά μπήκαν οι κάμερες - Η επόμενη ημέρα στο Τατόι μετά την κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Το σημείο, που έγινε η κηδεία

Για πρώτη φορά μπήκαν οι κάμερες - Η επόμενη ημέρα στο Τατόι μετά την κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου
Ενημέρωση 18.01.2023 15:57
Από Ελένη Μήτση

Δύο ημέρες έχουν περάσει από την κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα 9 από την είδηση του θανάτου του, με την οικογένεια του να ξεκινάει επιτόπου όλες τις διαδικασίες για την κηδεία και το τελευταίο αντίο (δείτε εδώ τη συγκίνηση της συζύγου του).

Μετά από το λαϊκό προσκύνημα και όλες τις τιμές, που αποδόθηκαν στον εκλιπόντα τη Δευτέρα 16/1 επικράτησε μεγάλη συγκίνηση τόσο με τον κόσμο, που έσπευσε στο σημείο όσο και με τα τελευταία λόγια των γιών του Τέως Βασιλιά.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου αλλά είχες την παρακαταθήκη του, όταν ανέλαβες την ευθύνη του ελληνικού θρόνου.

Σου είπε «αφιέρωσον τη ζωήν σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος, ουδεμία ευγενέστερα και αξιόλογος αποστολή, ενθυμού πάντοτε ότι είναι προτιμότερον να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα». Είναι ακριβώς αυτή η παρακαταθήκη προς εσένα που έδωσες σε εμένα, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Σύμβολο τιμής, κανόνας συμπεριφοράς για όλη μας τη ζωή. Έφερες τιμή στην πατρίδα μας με το χρυσό μετάλλιο.

Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα, με αποτέλεσμα που δεν ήθελε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες στους πραξικοπηματίες. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής.

Η οικογένεια ήταν το παν. Πάντα πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Μαζί με τη μητέρα μας δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, την οποία αφιέρωσες όλη σου τη ζωή.

Εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, θα προσφέρουμε πάντα στην πατρίδα, στην Ελλάδα. Η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτή.

Καλό ταξίδι», είπε χαρακτηριστικά ο γιος του, Παύλος στον επικήδειο.

Η επόμενη ημέρα στο Τατόι μετά την κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Η τελευταία κατοικία του Τέως Βασιλιά είναι πλέον στο Τατόι και στα Βασιλικά κτήματα, εκεί όπου οδηγήθηκε η οικογένεια για το τελευταίο αντίο, χωρίς όμως να επιτραπεί η πρόσβαση στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μέσα ωστόσο από το ρεπορτάζ του T-live την Τετάρτη 18/1, που απέκτησε πρόσβαση στον σημείο του μνήματος, είδαμε για πρώτη φορά την αλλαγή στο χώρο, μετά από τις ειδικές εργασίες, που έγιναν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κηδεία Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Παραμορφωμένος κάτω από το φέρετρο - Δεν το έδειξαν ποτέ οι κάμερες (Βίντεο)

Κηδεία Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Δείπνο με καραβίδες, γαρίδες και σφυρίδα για 250 προσκεκλημένους μετά την ταφή

Share