Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του, Άννα Μαρία με την επικήδειο του Παύλου

Φανερά η συγκίνησή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ξέσπασε σε κλάματα η σύζυγός του, Άννα Μαρία με την επικήδειο του Παύλου

Το τελευταίο αντίο στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή και οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλας, Φίλιππος συνόδευσαν το φέρετρο (δείτε εδώ τα αντικείμενα που έχει πάνω) με τη σορό του, μέχρι το εσωτερικό της Μητρόπολης.

Αφού ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 η εξόδιος ακολουθία, ο πρωτότοκος γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, αποχαιρετώντας τον πατέρα του. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η σύζυγός του, Άννα Μαρία εκείνη την στιγμή «λύγισε» ξεσπώντας σε δάκρυα, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της η ίδια ήταν πολύ συγκινημένη.

Ξέσπασε σε δάκρυα η Άννα Μαρία με τον επικήδειο του Παύλου για τον πατέρα του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος στον επικήδειο λόγο.

Στην Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο τελευταίο αντίο στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλας, Φίλιππος συνόδευσαν το φέρετρο με τη σορό του, μέχρι το εσωτερικό της Μητρόπολης, όπου και εψάλλει η εξόδιος ακολουθία.Ο πρωτότοκος γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στη συνέχεια εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, αποχαιρετώντας τον πατέρα του, τονίζοντας την αγάπη του προς την υπόλοιπη οικογένεια αλλά και την Ελλάδα.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.