Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Φανερά συγκινημένη η σύζυγός του, Άννα Μαρία - Αποχαιρετά βουρκωμένη τον αγαπημένο της

Νωρίτερα χαιρέτησε τον κόσμο που βρισκόταν έξω από τον ιερό ναό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Φανερά συγκινημένη η σύζυγός του, Άννα Μαρία - Αποχαιρετά βουρκωμένη τον αγαπημένο της

Λίγο πριν τις 12 και μετά την άφιξη σχεδόν ολόκληρης της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι είναι οι παρευρισκόμενοι), έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών και η σύζυγος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία. Συνοδευόταν από τη νύφη της και σύζυγο του Παύλου, Μαρί Σαντάλ.

Η ίδια αρχικά χαιρέτησε τον κόσμο που βρισκόταν έξω από τον ιερό ναό, ωστόσο ήταν φανερά συγκινημένη. Μάλιστα, όταν μπήκε στην Μητρόπολη, προσκύνησε τη σορό του αγαπημένη της συζύγου και ήταν βουρκωμένη καθ' όλη την διάρκεια.

Διαβάστε περισσότερα: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε live το τελευταίο αντίο

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν οι γιοι τους τοποθέτησαν μέσα στην εκκλησία πάνω στο φέρετρο το στεφάνι με το οποίο η Άννα Μαρία αποχαιρέτησε τον σύζυγό της η οποία επέλεξε να στείλει στεφάνι στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με λουλούδια που είχαν παραγγείλει στον γάμο τους και το οποίο έγραφε: «Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία».

Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Συγκινημένη η σύζυγος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία