Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Άρχισε η προσέλευση των επίσημων για την εξόδιο Ακολουθία - Η στιγμή που οι γιοι του φτάνουν στη Μητρόπολη

Ινκόγκνιτο έφτασε η Πριγκίπισσα Άννα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ξεκίνησε πριν από μερικά λεπτά η προσέλευση των επίσημων προσκεκλημένων στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο Ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου (δείτε εδώ την περιουσία του). Οι πρώτοι καλεσμένοι έφτασαν και είναι από τον ελληνικό κόσμο των επιχειρήσεων και την πολιτικής (δείτε εδώ τα πάντα live).

Το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Μάλιστα, λίγο πριν τις 11 το πρωί στην Μητρόπολη έφτασαν και οι γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος (δείτε εδώ την μεγάλη απόφαση που πήρε μετά τον θάνατο του πατέρα του), Φίλιππος και Νικόλαος οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και αμέσως μετά χαιρέτησαν τα πλήθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Πρωινό, η πριγκίπισσα Άννα έφτασε άλλη ώρα από την προγραμματισμένη πτήση της και εκδόθηκαν δύο άδειες οπλοφορίας για το διάστημα παραμονής της στη χώρα μας.

«Η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας έφτασε στην Ελλάδα στη 01:15 τα ξημερώματα, ενώ η προγραμματισμένη πτήση ήταν στις 07:30. Ήρθε με αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών. Εκδόθηκαν δύο άδειες κυκλοφορίας για δύο Glock πιστόλια οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν κατά την παραμονή της πριγκίπισσας Άννας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ακυρωθούν», ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εκπομπή.

Την ίδια στιγμή, μέσα από την Super Κατερίνα έγινε γνωστή η συγκινητική ιστορία φαίνεται ότι κρύβει το στεφάνι της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννας Μαρίας που είναι τοποθετημένο μέσα στη Μητρόπολη Αθηνών. Το στεφάνι θα τοποθετηθεί πάνω στο φέρετρο και τα λουλούδια στο στεφάνι ονομάζονται μιγκέ και είναι τα λουλούδια που πρόσφερε ο Κωνσταντίνος στην Άννα Μαρία την την ημέρα του γάμου τους.

Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.