"Ψευτογιατρός" απέσπασε μέχρι και 50.000 ευρώ από τα θύματά του - Τι σχέση έχει ο Σάκης Ρουβάς με την υπόθεση

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
(Anna Shvets / pexels) / NDP
(Anna Shvets / pexels) / NDP

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξέσπασε σάλος σχετικά με την υπόθεση ενός ψευτογιατρού, ο οποίος εν τέλει κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και για 6 απόπειρες. Παρόλα αυτά, την Παρασκευή 20/1 έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως 66χρονος είχε εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπους που έπασχαν συγκεκριμένα από σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να δοκιμάσουν μία δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όσο, μάλιστα, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη έγινε γνωστό πως ένας από τους γιους του κατηγορούμενου είχε διαγωνιστεί στο μουσικό σόου The Voice, στο παρελθόν, μπαίνοντας στην ομάδα του Σάκη Ρουβά, ενώ είναι και αθλητής windsurfing.

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού

Στην εκπομπή του ALPHA, T-live, την ίδια ημέρα, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της υπόθεσης, ενώ οι συγγενείς αλλά και τα θύματα μίλησε στην κάμερα, εξηγώντας ποια είναι η κατάσταση, πώς ενεργούσε ο δράστης, αλλά και τι γνώριζαν όλο αυτό το διάστημα.

«Ο γιος μου είχε νευρολογικό πρόβλημα. Από το νοσοκομείο που έκανε τις τελευταίες εξετάσεις, που νοσηλεύτηκε, μας είπαν ότι καταστρέφονται. Και αυτός μας είπε «δεν είναι», λέει «τίποτα, θα σας κάνουμε τα βλαστοκύτταρα», ανέφερε πατέρας που εξαπατήθηκε από τον ψευτογιατρό για τον γιο του.

«Μας διαβεβαίωσαν ότι το παιδί θα γίνει καλά. Θα αναρρώσει πλήρως. Ο αδελφός μου έμπαινε κι έβγαινε στα νοσοκομεία. Διαγνώστηκε με νευρολογικό πρόβλημα, που με απλά λόγια ήταν εκφύλιση εγκεφάλου. Οι γιατροί δεν μας έδιναν ελπίδες. Αυτός ο άνθρωπος εμφανίστηκε σαν σωτήρας. Προϋπόθεση ήταν ότι πρέπει να κόψει την αγωγή του.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση πήρε την κατηφόρα. Ο αδελφός μου έφυγε το ’17 αλλά σε πολύ κακή κατάσταση. Κάποια στιγμή επικοινώνησε ο πατέρας μου και του είπε ότι «θα σε κυνηγήσω» και του απάντησε «δεν έχεις στοιχεία». Του ζήτησε να του επιστρέψει τα λεφτά», δήλωσε η αδελφή ενός άνδρα που «έπεσε» θύμα και όπως υποστήριξε, τα χρήματα που του είχαν δώσει, άγγιξαν τις 50.000 ευρώ.