Δίκη Ψευτογιατρού: Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου - Πόσα χρόνια θα μείνει φυλακή

Τι ζήτησε ο εισαγγελέας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
(Anna Shvets / pexels)
(Anna Shvets / pexels)

Σήμερα 17/11 μετά από έναν χρόνο διαδικασίας, ο "ψευτογιατρός" άκουσε την απόφαση των δικαστών για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, για τις οποίες κατηγορείται. Να υπενθυμίσουμε ότι θύμα του είχε πέσει και ο Δημήτρης Κοντομηνάς (δείτε εδώ).

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ψευτογιατρό

Ο ψευτογιατρός κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για επτά ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες αυτές δύο ανήλικων παιδιών, καθώς αλλά και για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο 50χρονος που παρουσιαζόταν ως «Ογκολόγος» κρίθηκε αθώος για 5 δολοφονίες και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώ αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε οκτώ φορές ισόβια.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Τα αδικήματα αυτά για τα οποία ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται γιατρός, πρώην υπουργός.

ιατρείο
(goesstock / pixalbay)

Η δικογραφία για την δράση του

Σύμφωνα με τη δικογραφία, επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος», που διατεινόταν ότι ουσιαστικά «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως.

Ο «Dr Kontos» έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματα του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες. Ανάμεσα στους 12 ασθενείς που, κατά την δικογραφία, πέθαναν ενόσω ο δήθεν διακεκριμένος επιστήμονας τους κούραρε, είναι και δύο ανήλικα παιδιά, ο 16χρονος Θεοδόσης και η 14χρονη Δέσποινα.

Κάποιοι από τους δεκατέσσερις που εμπιστεύθηκαν τον 50χρονο, εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, όπως η περίπτωση 4χρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία, που μετά την παρεμβολή του "Δόκτορα Κόντος" και τη διακοπή της θεραπείας του, πλήρως εξασθενημένο κατέρρευσε οργανικά, παραμένοντας έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο με 85% αναπηρία και «μη δυνάμενο να αυτοεξυπηρετηθεί».

Οι δικαστές, αξιολόγησαν όλα τα έγγραφα, ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλα στοιχεία τής δικογραφίας και όσα εισέφεραν όλες οι πλευρές. Αξιολόγησαν τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν οδυνηρά την επαφή τους με τον δήθεν επιστήμονα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Κυρίως αυτή του πρωταγωνιστή τής υπόθεσης ο οποίος ολοκληρώνοντας την απολογία του ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες να βρουν την δύναμη «να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρέσουν».