«Πώς επέτρεψα σε αυτό το τοξικό τέρας να είναι σπίτι;» - Το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή για τον σύντροφό της, Φραντσέσκο

Μέσα από τις φυλακές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDP Photos
NDP Photos

Σε οριστική ρήξη φαίνεται πως οδηγείται η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, έπειτα από τις αποκαλύψεις στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate και μάλιστα αισθάνεται προδομένη από τις πράξεις του και την εμπλοκή του.

Η ίδια σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τον αποκάλεσε «τοξικό τέρας», με τον οποίο ωστόσο δεν έχει μιλήσει από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια της μετά την απόρριψη της αποφυλάκισής της).

Προδομένη από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο νιώθει η Εύα Καϊλή

«Η κυρία Καϊλή είναι προδομένη, για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε, από τον άνθρωπο με τον οποίο γέννησε ένα παιδί, τον σύντροφό της. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει».

Παράλληλα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ώστε να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια ώρα, η ισπανική εφημερίδα «Es Diario» ανέδειξε τη στενή σχέση της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με τη γραμματέα της προέδρου της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Την ίδια ώρα, σήμερα κατέθεσε μυστικά ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, εξέλιξη που αναμένεται ότι θα φέρει ραγδαίες εξελίξεις, την ώρα που η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές και θα δώσει ονόματα, ενώ θα αποκαλύψει πώς λειτουργούσε η οργάνωση, καθώς και ποιες άλλες χώρες και πρόσωπα εμπλέκονται στο Qatargate.

Ο δικηγόρος του Παντσέρι, σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ιταλική «Corriere della Sera», σχολίασε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή ότι «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων». Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι η εντολέας του «δεν έχει σε τίποτα να ανησυχεί» και χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αναξιόπιστο μάρτυρα».

«Ο κ. Παντσέρι είναι ένας μάρτυρας αναξιόπιστος αποδεικτικά, διότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές των Βρυξελλών όταν η κόρη του και η γυναίκα του εκδόθηκαν στο Βέλγιο. Άρα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του, ό,τι και να του πουν, ό,τι και να του δώσουν, θα υπογράψει», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του, είχε κοριό στο σπίτι του και ακουγόταν να λέει ότι θα δώσει χρήματα από δω κι από κεί, δεν είπε ποτέ ότι θα δώσει χρήματα στην Καϊλή. Είναι ικανός, όμως, να εμπλέξει πρόσωπα και από άλλες χώρες, για να σώσει την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από ποιες χώρες μπορεί να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα ο Παντσέρι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Από την Ιταλία και από Γαλλία, δεν ξέρω αν θα φτάσει και στην Ελλάδα. Αναλόγως πώς θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Χειραγωγείται για να μην πάει στη φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του».