«Και κομμάτια να με κάνουν...» - Τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μετά την απόρριψη της αποφυλάκισής της

Η αφοπλιστική δήλωσή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate και θα μπορέσει εκ νέου να ζητήσει την αποφυλάκισή της σε έναν μήνα (διαβάστε εδώ περισσότερα). Η ίδια εμφανίστηκε αδυνατισμένη και ταλαιπωρημένη και για τα δέκα λεπτά που μίλησε έβαλε αρκετές φορές τα κλάματα όταν αναφέρθηκε στο παιδί της το οποίο ζήτησε να είναι μαζί της κάτι που δεν αποδέχτηκε το δικαστήριο (δείτε εδώ τον λόγο που δεν θα ασκήσει έφεση η Εύα Καϊλή κατά του δικαστηρίου).

Τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μετά την απόρριψη της αποφυλάκισής της

Η Εύα Καϊλή για ακόμη μία φορά αρνήθηκε ότι είχε την παραμικρή συμμετοχή και όλα τα πληρώνει εξαιτίας των επιλογών του συντρόφου της. Μάλιστα, η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε στο OPEN ότι «Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει».

Ούτε το αίτημα της να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι δεν έγινε δεκτό καθώς οι δικαστές έκριναν ότι παραμένει ύποπτη φυγής και ότι μπορεί με την αποφυλάκισή της να αλλοιώσει στοιχεία τη δικογραφίας. Μάλιστα θεωρείται ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός της συνεργασίας του Παντσέρι με τι αρχές καθώς τις επόμενες ώρες θα αρχίσει να αποκαλύπτει τα μυστικά μονοπάτια του κυκλώματος και κρίθηκε ότι η κυρία Καϊλή πρέπει να μείνει στη φυλακή.

Στην απόφαση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου.