«Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές...» - Ο πραγματικός λόγος που δεν θα ασκήσει έφεση η Εύα Καϊλή κατά του δικαστηρίου

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της μετά την ανακοίνωση της απόφασης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές...» - Ο πραγματικός λόγος που δεν θα ασκήσει έφεση η Εύα Καϊλή κατά του δικαστηρίου

Η Εύα Καϊλή βρέθηκε ξανά ενώπιων της Δικαιοσύνης την Πέμπτη 19/1 και μετά από πολλές ώρες αναμονής έγινε γνωστό πως οι Αρχές αποφάσισαν πως θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα (δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση). Λίγες ώρες αργότερα, λοιπόν, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην κάμερα του ALPHA και αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο.

Μάλιστα, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση και προχώρησε σε αναλυτικότερες δηλώσεις για τα βασανιστήρια που βιώνει αυτή η κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος όλο αυτό το διάστημα.

Δείτε επίσης: Βίντεο από την πρώτη συνάντηση με την 2 ετών κόρη της στις φυλακές μετά την σύλληψή της

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου

«Αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση. Θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση.

Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας: «Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”».