Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

«Να περάσουν...» - Η πρώτη δήλωση του γιου του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου, 15 ημέρες μετά τον θάνατό του

Τι είπε στις κάμερες

«Να περάσουν...» - Η πρώτη δήλωση του γιου του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου, 15 ημέρες μετά τον θάνατό του
Ενημέρωση 25.01.2023 19:01
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό και την δημοσιογράφο Τέρψη Μαντζουράτου μίλησε το πρωί της Τετάρτης 25/1 ο Παύλος, ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου όσο εκείνος ήταν στο Κολωνάκι.

Ο πρωτότοκος γιος του άλλοτε μονάρχη (δείτε εδώ την αμύθητη περιουσία του) επέλεξε για το γεύμα του το εστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του συζύγου της, Μανώλη Παπαδάκη, με τον ίδιο να κάνει την πρώτη δήλωση on camera, λίγες μέρες μετά την κηδεία του πατέρα του.

«Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου, παππού, ολυμπιονίκη, την οδυνηρή αυτή ημέρα του χωρισμού, για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για όλους όσους ήρθαν σήμερα να σε αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου. Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια, όταν χάνει ό,τι πιο αγαπητό και ό,τι πιο πολύτιμο έχει στη ζωή της. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου αλλά είχες την παρακαταθήκη του, όταν ανέλαβες την ευθύνη του ελληνικού θρόνου.

Σου είπε «αφιέρωσον τη ζωήν σου εις την ευτυχίαν της πατρίδος, ουδεμία ευγενέστερα και αξιόλογος αποστολή, ενθυμού πάντοτε ότι είναι προτιμότερον να υποφέρει ο βασιλεύς παρά ο λαός και η χώρα». Είναι ακριβώς αυτή η παρακαταθήκη προς εσένα που έδωσες σε εμένα, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Σύμβολο τιμής, κανόνας συμπεριφοράς για όλη μας τη ζωή. Έφερες τιμή στην πατρίδα μας με το χρυσό μετάλλιο.

Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα, με αποτέλεσμα που δεν ήθελε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες στους πραξικοπηματίες. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής.

Η οικογένεια ήταν το παν. Πάντα πιστεύατε ότι είναι το θεμέλιο της κοινωνίας. Μαζί με τη μητέρα μας δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, την οποία αφιέρωσες όλη σου τη ζωή.

Εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, θα προσφέρουμε πάντα στην πατρίδα, στην Ελλάδα. Η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτή.

Καλό ταξίδι», είχε πει συγκινημένος ο Παύλος στον επικήδειο λόγο του.

Η πρώτη δήλωση του γιου του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου, 15 ημέρες μετά τον θάνατό του

Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο ίδιος είπε:

«Συλλυπητήρια για τον πατέρα σας» είπε η δημοσιογράφος στον Παύλο, με τον ίδιο να απαντά: «Ευχαριστώ. Δεν κάνω καμία δήλωση. Να περάσουν 40 ημέρες και μετά τα λέμε».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εξελίξεις με το μνημόσυνο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Διέρρευσε η επιθυμία της οικογένειας

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε ποια περιοχή θα μείνουν στην Ελλάδα ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ - Η απόφαση τους μετά την κηδεία

Share