Επενδύσεις, ακίνητα και δισεκατομμύρια - Η αμύθητη περιουσία του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι έχουν...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Αμύθητη είναι η περιουσία του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, με το ζευγάρι να έχει επενδύσεις, καταθέσεις και ακίνητα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους να το περνάνε στην πρωτεύουσα των ισχυρών Νέα Υόρκη και την πόλη των εφοπλιστών το Λονδίνο, ωστόσο σκέφτονται να μετακομίσουν στην Ελλάδα (δείτε εδώ σε ποια περιοχή).

Ο πεθερός του Παύλου έχει περιουσία πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολαρίων που του τα έφεραν η επενδυτική του εταιρεία και τα duty free που έχει αι μάλιστα είναι μεγαλομέτοχος στην ναυαρχίδα του Παύλου την Ortelius Capital Partners.

Η αμύθητη περιουσία του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ

«Η Ortelius, ένας όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων που ειδικεύεται σε αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ιδρύθηκε το 2002 από τους Peter DeSorcy και την Αυτού Υψηλότητα Πρίγκιπα Παύλο. Οι εντολείς της εταιρείας έχουν πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση διαφόρων εναλλακτικών επενδυτικών οχημάτων και στη δημιουργία ιδιόκτητων επιχειρήσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί και με άλλους επενδυτικούς οίκους ενώ στο βιογραφικό του αναφέρεται:

Ο διάδοχος Παύλος είναι σύμβουλος επενδύσεων, συνιδρυτής πολλών επενδυτικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένων των Brigantine, Ortelius Capital Partners, Ivory Capital Group και Griphon Asset Management.Με τις επιχειρήσεις ασχολείται και η Μαρί Σαντάλ που έχει την δική τους επιχείρηση παιδικών ρούχων και αυτή αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ως πριγκίπισα και για το μάρκετινγκ χρησιμοποιεί τα social media.

Η συνολική περιουσία είναι 2,5 δισεκατομμύρια και άλλοι την αποδίδουν στην προίκα της Μαρί και άλλοι λένε πως τα λεφτά από τις επιχειρήσεις φαίνεται πως άρχισαν να ρέουν έτσι το ζεύγος έχει πάρει πολλά ακίνητα στην Βρετανία και τουλάχιστον ένα από ένα εξοχικό στις Μπαχάμες και την Νέα Υόρκη.

Κατά τον εκσυγχρονισμό του σπιτιού για τη μεγάλη μετακόμισή τους από το Λονδίνο στο Μανχάταν, η Μαρί Σαντάλ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φρανσουά Κατρούξ για να εκπληρώσει το όραμά της. «Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο του 1913, αλλά ένιωσα ότι θα έπρεπε να απογυμνωθεί πολύ για να δείξω την πραγματική ομορφιά των ‘’οστών’’ του σπιτιού, τίποτα πολύ φασαριόζικο».

Μάλιστα, και η Μαρία-Ολυμπία βγάζει εκατομμύρια από τα social media και το μόντελινγκ. Η συνολική περιουσία του ζεύγους Παύλου και Μαρί με μέτριες εκτιμήσεις ξεπερνάει τα 2,5 δις.

Συγκεκριμένα, έχουν στην κατοχή τους εξοχική κατοικία στο πανάκριβο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, την οποίαν απέκτησαν έναντι 17.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έπαυλη 1.200 τ.μ. Στο Λονδίνο, το σπίτι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκεται σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της πόλης, κοντά στην έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς η οποία έχει αποτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Στη Βρετανία όμως διαθέτουν και δύο εξοχικές κατοικίες: Η πρώτη είναι ένας πύργος – κατοικία σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων στην κομητεία του Γιορκ. Η δεύτερη οικία βρίσκεται στο Κοτσγουόλντς. Η Μαρία – Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Σαντάλ, μένει σε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σόχο, ενώ οι Παύλος και Μαρί Σαντάλ απέκτησαν πρόσφατα και ένα νέο εξοχικό καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στα Χάμπτονς.