Θρήνος στο Netflix - Πέθανε πασίγνωστος πρωταγωνιστής από το Lupin

Η σπαρακτική ανάρτηση συμπρωταγωνιστή του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Netflix
Netflix

Μια πολύ θλιβερή είδηση έγινε γνωστή σχετικά με πρωταγωνιστή της ταινίας Lupin στο Netflix, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα στα 56 του αφήνοντας πίσω σημαντικές ερμηνείες (δείτε εδώ ποια σειρά του Alpha στοχεύει στο Netflix).

Ο λόγος για τον 56χρονο ηθοποιό, Adama Niane τον οποίο είχαμε δει στο ρόλο του Léonard. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook από τον συμπρωταγωνιστή του στη σειρά, Omar Sy.

Να θυμίσουμε εδώ, πως π Adama είχε γεννηθεί στο Παρίσι και ως ηθοποιός μετρούσε πάνω από 30 χρόνια καριέρας με δεκάδες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της Γαλλίας.

H σπαρακτική ανάρτηση του Omar Sy για το θάνατο του συναδέλφου του

«Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς του Adama Niane, σπουδαίου ηθοποιού που είχα το προνόμιο και τη χαρά να παίξω δίπλα μου. Ένας άνθρωπος σπάνιας καλοσύνης… Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», έγραψε ο Omar Sy.

Λίγα λόγια για το Lupin

Στο «Μυστήριο της χρυσής σκόνης» ο Λουπέν χρησιμοποιεί την ταυτότητα του Ραούλ, ένα όνομα που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στη σειρά. Στο βιβλίο «Τα τρία εγκλήματα του Αρσέν Λουπέν» ο πολυμήχανος ληστής βρίσκεται στη φυλακή. Η ιδέα αυτή χρησιμοποιείται και σε ένα από τα επεισόδια, με την ιστορία του βιβλίου να είναι αρκετά διαφορετική από αυτή της σειράς βέβαια. Γενικότερα στα βιβλία του Αρσέν Λουπέν οι πλοκές και τα συμβάντα είναι πολύ πιο «μεγάλα». Στο βιβλίο «Το χρυσό τρίγωνο» οι ενέργειες του Λουπέν έχουν επίδραση ακόμα και στην εξέλιξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ικανότητες του Αρσέν Λουπέν τον έχουν φέρει αντιμέτωπο και με έναν εξίσου ιδιοφυή και ικανό χαρακτήρα, τον βρετανό ντετέκτιβ... Χέρλοκ Σολμς. Όχι, δεν γράψαμε κάτι λάθος, στο βιβλίο «Αρσέν Λουπέν εναντίον Χέρλοκ Σολμς» αυτό ακριβώς είναι το όνομα του ανταγωνιστή του. Ο Χέρλοκ είναι φυσικά ο Σέρλοκ Χολμς αλλά, λόγω διαμάχης με τον Arthur Conan Doyle, ο Maurice Leblanc αποφάσισε να τροποποιήσει -ελαφρώς- το όνομα του χαρακτήρα.