Ανδραβίδα: Εικόνα που ανατριχιάζει - Έφτασε υποβασταζόμενη, κρατώντας την φωτογραφία του στα χέρια της η σύντροφος του 31χρονου πιλότου

Στο πλευρό της οι γονείς του άτυχου άντρα...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ανδραβίδα: Εικόνα που ανατριχιάζει - Έφτασε υποβασταζόμενη, κρατώντας την φωτογραφία του στα χέρια της η σύντροφος του 31χρονου πιλότου

Σήμερα, Παρασκευή 3/2, πραγματοποιείται το λαϊκό προσκύνημα για την σορό του άτυχου 31χρονου πιλότου που έχασε τη ζωή του στην Ανδραβίδα, μετά από πτώση του αεροσκάφους του, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η εξόδιος ακολουθία για την ταφή του (δείτε εδώ τις σπαρακτικές δηλώσεις του θείου του).

Οι γονείς του ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ναό στο χωριό του, με την μητέρα του να ανατριχιάζει κατά την είσοδό της, καθώς κοιτούσε τον ουρανό και φώναζε: «Ψηλά, ψηλά», ενώ ακόμη πιο τραγική φιγούρα αποτελεί η σύντροφος του αδικοχαμένου, η οποία έφτασε υποβασταζόμενη από τους δύο γονείς, κρατώντας στα χέρια της μία φωτογραφία του καλού της.

Ανατριχιάζει η εικόνα της συντρόφου του 31χρονου σμηναγού από την Ανδραδίβα

Οι δυο τους είχαν σχεδιάσει να παντρευτούν μέσα στη χρονιά, γι' αυτό και η οικογένειά του επέλεξε να μοιράσει μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλά στην κηδεία του.

Σε τραγική κατάσταση και η κοπέλα του 29χρονου πιλότου

Την Πέμπτη 2/2 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 29χρονου πιλότου, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από την πτώση του αεροσκάφους του στην Ανδραβίδα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε δίπλα στους γονείς του (δείτε εδώ τον σπαρακτικό επικήδειο λόγο τους), για να τους στηρίξει και να τιμήσει τον νεαρό άνδρα και οι εικόνες ανατριχιάζουν.

Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ και, μάλιστα, η μητέρα του αδικοχαμένου λιποθύμησε, καθώς δεν άντεξε να βλέπει το παιδί της μέσα στο φέρετρο και τα οικεία της πρόσωπα έτρεξαν να την συνεφέρουν. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως στο πλευρό της βρέθηκαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κηδεία 29χρονου πιλότου στην Ανδραβίδα

Κηδεία 29χρονου πιλότου Ανδραβίδα

Όλες αυτές τις μέρες, όμως, υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν είχε αναφερθεί και δεν είχε μιλήσει για το τραγικό συμβάν. Ο λόγος για την σύντροφο του Μάριου Μιχαήλ, η οποία αποφάσισε να "σπάσει" τη σιωπή της στον αέρα του STAR, στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα, μιλώντας για την γνωριμία τους, για την εξέλιξη της σχέσης τους και τη τρυφερότητά του.

«Ό, τι και να πω είναι λίγο. Ήταν το στήριγμά μου, ήταν φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται. Η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια. Πάντα με υποστήριζε σα σύντροφος για να πάω ένα βήμα πιο κάτω τονίζοντας μόνο να προτερήματά μου. Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός. Αν είχα αντίθετη γνώμη πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο να μου περάσει το μήνυμα που ήθελε.

Δεν έβλεπε τον κάθε ένα σαν μονάδα, μας έβλεπε μαζί και να σχεδιάζουμε πράγματα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών. Εγώ είμαι φαρμακοποιός, δούλευα σε ένα φαρμακείο και ο άντρας της συναδέλφου ήταν στην Ανδραβίδα συνάδελφος του Μάριου. Ο Μάριος δεν μιλούσε συχνά για τη δουλειά του, δεν τον ενδιέφερε να προβληθεί…Τον θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι και με έλεγε “κοριτσάκι μου”, που κοιμόμασταν μαζί το βράδυ, με καθησύχαζε για όλα, μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό.

Σε όλες τις δυσκολίες ήταν εκεί. Είχε συναίσθηση του κινδύνου. Βγήκε συνειδητοποιημένος από τη σχολή. Δεν ήθελε όμως να το εκφράζει και να μας τρομάζει εμάς τους δικούς του. Μας καθησύχαζε “εγώ δεν θα πάθω κάτι, είμαι δυνατός”. Κάθε πρωί με ξυπνούσε, με χάιδευε, με φιλούσε ακόμα και αν έφευγε έξι η ώρα το πρωί. Είχε συνειδητοποιήσει τι πάει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά.