Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του - Συντετριμμένη η σύντροφός του

Ο σπαρακτικός επικήδειος στενού του φίλου που "λύγισε" τους πάντες

Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του - Συντετριμμένη η σύντροφός του
Ενημέρωση 03.02.2023 17:23
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η κηδεία του πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/2 στο Νευροκόπι Δράμας με τους γονείς και τους φίλους του να τον αποχαιρετούν για τελευταία φορά. Ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε «Αθάνατος» και η μητέρα του μονολογούσε διαρκώς λέγοντας: «ψηλά, ψηλά».

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του πιλότου Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Μάλιστα, ο επικήδειος του στενού του φίλου κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας "λύγισε" τους πάντες.

«Αυτό τον πόνο που βιώνουμε σήμερα εδώ οι γονείς σου, οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι σου. Θλιβερό άγγιγμα του θανάτου σε πότισε με απέραντη θλίψη και απέραντο πόνο τις καρδιές της οικογένειάς σου και των συναδέλφων σου στην πολεμική αεροπορία. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σου στάθηκες κοντά σε όλους ως θαυμάσιος άνθρωπος, άξιος συνάδελφος και συνεργάτης, υπηρετώντας άοκνα την πολεμική αεροπορία και τις ένοπλες δυνάμεις ενώ παράλληλα ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους αγαπημένους σου γονείς.

Τη θύμισή σου δεν είναι δυνατόν να την αποχωριστούν ούτε οι λατρεμένοι σου γονείς, ούτε οι συνάδελφοί σου στην 117 Πτέρυγα Μάχης. Για τον λόγο αυτό η οικογένειά σου και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θα σε διαφυλάττουν πάντοτε στη μνήμη τους, ανάμεσα σε όλους τους Έλληνες πιλότους, αισθανόμενοι ειλικρινή αγάπη που ο χρόνος δεν θα σβήσει…», είπε χαρακτηριστικά (δείτε εδώ και τον σπαρακτικό επικήδειο του αδερφού του).

Τραγική φιγούρα ήταν και η σύντροφός του με την οποία ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Η Μαρία, όπως φαίνεται κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της, την ώρα που τον αποχαιρετούσε. Η νεαρή γυναίκα καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής, κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της τη φωτογραφία τους από τον αρραβώνα τους και ένα λευκό τριαντάφυλλο. Το νεαρό ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί τον Οκτώβριο και ετοίμαζαν τον γάμο τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανδραβίδα: «Δεν υπήρξες ποτέ...» - Σπαράζουν καρδιές με τον επικήδειο λόγο του αδερφού του 31χρονου πιλότου

Ανδραβίδα: Εικόνα που ανατριχιάζει - Έφτασε υποβασταζόμενη, κρατώντας την φωτογραφία του στα χέρια της η σύντροφος του 31χρονου πιλότου

Share