Σεισμός στην Τουρκία: Ανατριχιαστικό - Μωρό γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια στο Χαλέπι της Συρίας (Βίντεο)

Απίστευτο...

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σεισμός στην Τουρκία: Ανατριχιαστικό - Μωρό γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια στο Χαλέπι της Συρίας (Βίντεο)

Χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, εκλωβισμένους αλλά και καταστροφές έχει προκαλέσει ο τεράστιος σεισμός των 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο το οποίο γυρίστηκε στο Χαλέπι της Συρίας (δείτε εδώ το σπαρακτικό βίντεο του Μπουράκ Χακί).

Συγκεκριμένα, μέσα στα συντρίμια γεννήθηκε ένα μωρό καθώς μια μητέρα από το πολύπαθο Χαλέπι γέννησε μέσα σε ένα απο τα κτήρια που κατέστρεψε ο σεισμός ενώ λίγο μετά ένας άνδρας εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο να κρατά το νεογέννητο παιδί, ενώ οι συγκεντρωμένοι προσφέρουν κουβέρτες για να το σκεπάσουν

Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί δραματικά από τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 6/2. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να οκταπλασιαστεί, αγγίζοντας ακόμη και τις 20.00. Οργανώσεις αρωγής και διεθνείς οργανισμοί στέλνουν εξοπλισμό, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εξειδικευμένα πληρώματα για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Βίντεο με την γέννηση ενός μωρού στα συντρίμμια στο Χαλέπι της Συρίας

Σοκάρουν οι μαρτυρίες του Έλληνα που επέζησε από το φονικό σεισμό

Ο απολογισμός των νεκρών δε μπορεί να είναι ακόμα σαφής, αφού για την ώρα γίνεται συνεχής προσπάθεια απεγκλωβισμού ανθρώπων, με την Ελλάδα να στέλνει και εκείνη με τη σειρά τη βοήθεια σε ένδειξη συμπαράστασης (δείτε εδώ την εξομολόγηση του Προέδρου της ελληνικής κοινότητας).

«Πρώτη έννοια μας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στα συντρίμμια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανάμεσα στους επιζώντες οι μαρτυρίες κάποιων Ελλήνων, που μένουν στην περιοχή σοκάρουν και μάλιστα η περιγραφή του Νίκου Καρύδα στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανατριχιάζει.

«Κλαίγανε τα παιδιά, οι μαμάδες έτρεχαν όλοι για να φύγουν από την πολυκατοικία. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε. Ήταν 4.15 κοιμόμουν δε θυμάμαι πώς ξύπνησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλο το κτίριο πήγαινε δεξιά και αριστερά. Κάθισα κάτω από το περβάζι της πόρτας και περίμενα να σταματήσει. Ήταν τόσο έντονο το κούνημα που νομίζαμε ότι η πολυκατοικία θα πέσει», είπε ο προπονητής, Νίκος Καρύδας.