Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 9.500 οι νεκροί - Ανατριχιάζει το βίντεο με τον σκύλο που "λύσσαξε" να προειδοποιεί για την καταστροφή

Δείτε τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Κολοβέτσιου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 9.500 οι νεκροί - Ανατριχιάζει το βίντεο με τον σκύλο που

Ο σεισμός που έλαβε χώρα στην Τουρκία πριν από λίγα 24ωρα έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, καθώς κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος αυτής της καταστροφής. Από τα χαλάσματα, συγκεκριμένα, έχουν ανασυρθεί 6.957 νεκροί σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, και άλλοι 2.547 νεκροί έχουν ανασυρθεί στη Συρία, σύμφωνα με τις αρχές και μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι θάνατοι να ξεπερνούν τους 9.500 (δείτε εδώ το μωρό που γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια).

Ένας από τους Έλληνες που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή σε αυτό το μέρος είναι και ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Mega Καλημέρα και περιέγραψε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν προκαλώντας ένα ακόμη σοκ στον κόσμο που παρακολούθησε τα λόγια του.

Οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Κολοβέτσιου, για τον σεισμό στην Τουρκία

«Τραγικές στιγμές, είναι ένας εφιάλτης. Όλα ξεκίνησαν στις 04:30 τα ξημερώματα, ξύπνησα από τους τρομερούς θορύβους από τα πράγματα του σπιτιού. Πίστεψα ότι πρόκειται για ληστεία, όταν σηκώθηκα και κατάλαβα ότι πρόκειται για σεισμό, προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι γίνεται, δυσκολεύτηκα να βρω τον βηματισμό μου, γιατί πραγματικά ήταν πολύ δυνατό το κούνημα. Πήγα στο κούφωμα της πόρτας και περίμενα να τελειώσει, ώστε να φορέσω κάτι και να φύγω γρήγορα.

Είχε διάρκεια ενάμισι λεπτό με 10 δευτερόλεπτα παύση. Η πολυκατοικία μας που θεωρείται πολύ καλή για την περιοχή έχει γεμίσει ρωγμές, δεν ξέρω αν μπορούμε να μείνουμε. Υπήρχαν μεγάλες ρωγμές στους δρόμους, δεν μπορούσε ο κόσμος να φύγει. Ήταν μια καταστροφή γιατί και οι καιρικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Χιόνιζε όλη τη μέρα, αρκετός κόσμος πέρασε όλο το 24ωρο στα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Μόλις κατέβηκα από το σπίτι έστειλα ένα μήνυμα στον αδελφό μου ότι είμαι καλά, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα το έβλεπαν και ήθελα να τους καθησυχάσω. Ο δεύτερος σεισμός με βρήκε στο προπονητικό κέντρο, ο πρώτος στο διαμέρισμά μου στον 14ο όροφο. Μιλάμε για μια καταστροφή που έχει ισοπεδώσει γύρω στα 3.000 κτίρια».

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει έναν σκύλο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει να σείεται η γη, ο οποίος γάβγιζε ασταμάτητα σαν να προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους πολίτες γύρω του για αυτό που επρόκειτο να έρθει.

«Προσπάθησε να τους προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που έρχεται πριν να χτυπήσει ο σεισμός. Αυτά είναι δώρα του Θεού στους ανθρώπους και θα πρέπει να τα εκτιμούμε περισσότερο», αναγράφεται πάνω σε αυτό.