Μετά από ώρες αναμονής - Η οριστική ποινή που επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη

Πόσα χρόνια ''έφαγε''

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ndp
ndp

Μετά από 11 μήνες αναμονής και πολλές ώρες μέσα στα δικαστήρια, η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη μπήκε σε τελική ευθεία σήμερα 8/2, καθώς το δικαστήριο πήρε τις τελικές του αποφάσεις.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η ετυμηγορία, η οποία έκρινε για τις απόπειρες βιασμού ομόφωνα ένοχο τον ηθοποιό, ενώ αντίθετα δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού (δείτε εδώ την άφιξή τους στο δικαστήριο).

Στη συνέχεια της ημέρας, ο δικηγόρος του Φιλιππίδη αγόρευε με σκοπό να ζητήσει ελαφρυντικά για τις ποινές, που θα του επιβληθούν σχετικά με τις απόπειρες βιασμού.

Η εισαγγελέας λοιπόν δεν έδειξε ευνοϊκό πρόσωπο απέναντι του, δε δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό και μάλιστα έθεσε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε νωρίτερα ο ηθοποιός.

Λίγο πριν αποφασίσει το δικαστήριο και καταλήξει στην τελική ποινή, έγινε γνωστό, πως η εισαγγελέας πρότεινε την κατά συγχώνευση οκτώ ετών κάθειρξης αντί για τα 12 χρόνια.

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη

Μετά λοιπόν από την πρόταση της εισαγγελέως, ο ηθοποιός ανέμενε και την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον Πέτρο Φιλιππίδη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Παράλληλα, σχετικά με τις ποινές που του επιβλήθηκαν κατέληξαν στην ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού, κάτι που είχε προτείνει και η εισαγγελέας.

Πέτρος Φιλιππίδης