Έφτασε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης - Οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη & Αναστασοπούλου έξω από την αίθουσα

Οι πρώτες φωτογραφίες πριν ξεκινήσει η δίκη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σήμερα, Τετάρτη 8/2, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ την αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του). Η Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του για τον βιασμό, αλλά την καταδίκη του για τις δύο απόπειρες, ωστόσο η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες.

«Δεν μας εξήγησε ο κ. κατηγορούμενος γιατί αφού έγιναν συναινετικά όλα αυτά γιατί δεν πήρε (η καταγγέλλουσα) κανέναν ρόλο; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τρώσει την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. …Οι απειλές ότι θα την αποκλείσει από το θέατρο την οδήγησαν στο φόβο... Τότε δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί λογικά... Σήμερα δεν θα ένιωθε φοβισμένη και εγκαλούμενη. Τότε η ψυχολογία ήταν εύθραυστη Φοβήθηκε ένιωσε ότι απειλήθηκε από τον κατηγορούμενο και γι' αυτό απαντούσε και στα μηνύματά του.

Βρίσκονταν σε ψυχική ομηρεία. Είχε γιγαντωθεί στο μυαλό της η ιδέα της απειλής. Σχετικά με τη θέση της υπεράσπισης γιατί η καταγγέλλουσα δεν κατήγγειλε τότε τον κατηγορούμενο, η καταγγέλλουσα ένιωσε ότι δεν θα μπορούσε τότε να τα βάλλει με τον κραταιό Φιλιππίδη. Ο κατηγορούμενος εξανάγκασε τη καταγγέλλουσα σε γενετήσιες πράξεις με τη χρήση βίας, θα πρέπει να κηρυχθεί ένοχος», είχε δηλώσει η Εισαγγελέας.

Αναγορεύοντας τέλος για την τρίτη καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού επίσης για απόπειρα βιασμού ηθοποιού (μέσα στο αυτοκίνητό του σε δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό έπειτα από επαγγελματικό ραντεβού), η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι την ενοχή του κατηγορουμένου και για το αδίκημα αυτό. Μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του ηθοποιό ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, λέγοντας:

«Για ποιο λόγο τότε η καταγγέλλουσα δεν πήρε κάποιο ρόλο; Για ποιο λόγο δεν επιδιώκει να τον συναντήσει μετά. Έγινε πολύς λόγος για το ημερολόγιο της καταγγέλλουσας ότι δεν κατέγραψε εκεί το περιστατικό. Οι σελίδες στο ημερολόγιό της εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ένα τραυματικό γεγονός που δεν θέλησε να καταγράψει. Μας είπαν για γυμνή φωτογράφιση της καταγγέλλουσας. Όποιος δηλαδή κάνει γυμνή φωτογράφιση κάνει καταγγελίες για απόπειρα βιασμού; Και στην Τρίτη καταγγελία τηρούνται τα στοιχεία του εγκλήματος της απόπειρας βιασμού. Εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε ανοχή γεννετήσιας πράξης με τη χρήση βίας έχοντας την κλειδωμένη εντός του οχήματος του».

Στο δικαστήριο για την απόφαση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη η Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη & Αναστασοπούλου

Στο δικαστήριο, λοιπόν, αυτή τη φορά, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έφτασε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος μαζί με τον δικηγόρο και τους συνηγόρους του, ενώ από την αντίθετη πλευρά βρέθηκαν και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη, αλλά και Άγγελος Μπούρας, ελπίζοντας πως θα δικαιωθούν.

Δίκη Φιλιππίδη
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Παπαχαραλάμπους Αναστασοπούλου δίκη Φιλιππίδη
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI