«Το αποκαλύπτω σήμερα ότι...» - Η αναφορά του Γιώργου Λιάγκα στον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρη

«Από ό,τι μαθαίνω είναι...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το αποκαλύπτω σήμερα ότι...» - Η αναφορά του Γιώργου Λιάγκα στον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρη

Σήμερα, Τετάρτη 8/2, θα κριθεί από το δικαστήριο αν ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο κατηγορούμενος ηθοποιός για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, είναι αθώος ή ένοχος με τον ίδιο να βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η πρόταση της Εισαγγελέως για τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού και ένοχος για τις δύο απόπειρες.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 28 Μαρτίου 2022 είδαμε για πρώτη φορά τον Πέτρο Φιλιππίδη να περνά την είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να καθίσει στο ειδώλιο, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Το παρών στη δίκη είχαν δώσει η σύζυγός του, Ελπίζα Νίνου και ο γιος τους, Δημήτρης Φιλιππίδης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έως και τώρα είναι στο πλευρό του, κάνοντας ελάχιστες δηλώσεις στους δημοσιογράφους (δείτε εδώ την φωτογραφία που κρατιούνται χέρι χέρι στην τελευταία δίκη Φιλιππίδης - Νίνου).

«Το τι έχει ακουστεί για τον γιο μου, που δούλεψε γκαρσόνι… Τι του έλεγαν! Από αυτά που έβγαζε, μου έστελνε κι εμένα 10 ευρώ για να φάω. Ξέρετε τι είναι φυλακή; Δεν είναι αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση. Είναι σκληρό, στη φυλακή σταματά το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου. Βλέπεις μπροστά σου το τέλος» είχε πει στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη

Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από την σημερινή του εκπομπή, έκανε μια αποκάλυψη για τον γιο του ηθοποιού.

«Στην Ελλάδα είμαστε ακραίοι άνθρωποι. Και δεν καταστρέφουμε καμιά φορά αθώους, άντε να καταστρέψουμε τον ένοχο. Δεν είναι σωφρονισμός η φυλακή, μην τρελαθούμε. Το παιδί του, η οικογένειά του τι φταίει; Από πότε υπάρχει η έννοια της συνευθύνης; Εδώ δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί του Φιλιππίδη, που από ό,τι μαθαίνω είναι και καλός ηθοποιός, αποκλείστηκε από όλες τις παραστάσεις.

Αν αποδειχθεί ότι ο Φιλιππίδης είναι αθώος, ακόμα χειρότερα. Αν είναι ένοχος, τι φταίει ο γιος του; Έφτασε -και το αποκαλύπτω σήμερα- πολύ γνωστός άνθρωπος του θεάτρου να παρακαλέσει ένα δίδυμο ιδιοκτητών ενός από τα πιο γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και τον πήραν γκαρσόνι. Στην αρχή δούλευε ως ηθοποιός, μετά τον κόψανε» είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.