19χρονος Θεσσαλόνικη: «Υπήρχε μαύρο αίμα, λες και μπήκα σε σφαγείο» - Η στιγμή που ο αστυνομικός αντίκρισε το άψυχο σώμα του Άλκη

Η σοκαριστική κατάθεσή του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
19χρονος Θεσσαλόνικη:  «Υπήρχε μαύρο αίμα, λες και μπήκα σε σφαγείο» - Η στιγμή που ο αστυνομικός αντίκρισε το άψυχο σώμα του Άλκη

Η υπόθεση του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε σε ηλικία 19 ετών στη Θεσσαλονίκη για οπαδικούς λόγους έχει ανοίξει και βρίσκεται στα δικαστήρια με τους γονείς του να ζητάνε τη δικαιοσύνη στη μνήμη του γιου τους (δείτε εδώ τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του για τους φονιάδες).

Η μητέρα και ο πατέρας προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, καθώς όπως έχουν δηλώσει η υπόθεση αυτή θεωρείται οικογενειοκτονία, όπως χαρακτηριστικά έχουν αναφέρει και οι δύο.

Μέσα από νέες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έγινε γνωστό, πως την Πέμπτη 9/2 είναι η πιο σημαντική ημέρα για την εξέλιξη της δίκης, καθώς καταθέτει ο αστυνομικός, που είδε τον νεκρό Άλκη πεσμένο στην άσφαλτο.

Οι πρώτες του καταθέσεις διέρρευσαν με τις περιγραφές του για τη στιγμή, που τον ενημέρωσαν για το περιστατικό μέχρι και το λεπτό, που αντίκρυσε το παιδί να σοκάρουν.

Οι δηλώσεις του αστυνομικού που βρήκε το άψυχο σώμα του Άλκη Καμπανού

«Τα χαράματα της 1ης Φεβρουαρίου, στις 00:19 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να πάμε στην Γαζή. Συμπλοκή αρκετών ατόμων τα οποία κρατούσαν διάφορα αντικείμενα. Ενημέρωσαν κι άλλες δυνάμεις γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει κοντά Αστυνομικό Τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν οπαδικό.

Φτάσαμε περίπου μετά από 4 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Στο ύψος του γηπέδου, είδαμε να τρέχουν 3-4 άτομα και στη θέα του περιπολικού έφυγαν, άρχισαν να πηδάνε κάγκελα και πυλωτή. Ενημέρωσα το κέντρο, και φτάσαμε στην συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και είχε πλήρη ησυχία. Ήταν σκοτάδι. Κατεβήκαμε από το περιπολικό με τον συνάδελφο, και εκεί στο σημείο κοντά υπάρχει ένα παρτέρι, τότε είδα τον Άγγελο (σ.σ. φίλο του Άλκη), όρθιο με αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.

Από την άλλη πλευρά, είδα πεσμένο τον Άλκη σε μια λίμνη αίματος, δεν ήταν κανείς γύρω του. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Υπήρχε μαύρο αίμα που έδειχνε ότι χτυπήθηκαν ζωτικά όργανα. Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο.

Τότε, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να σταματήσουμε την αιμορραγία και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί.

Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε», κατέληξε ο αστυνομικός για τον Άλκη Καμπανό.