Πάτρα: Καταθέτουν σήμερα 22/2 οι γιατροί - Κρίσιμη μέρα για την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της στο Καραμανδάνειο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Ξανά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε το πρωί της Τετάρτης 22/2 η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη συνέχεια της δίκης της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και σήμερα μάλιστα ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων από γιατρούς και νοσηλευτές των Νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί η μικρή -δείτε εδώ και την αποκάλυψη "βόμβα" που έκανε πριν μερικές μέρες ο Μάνος Δασκαλάκης για την πρώην σύζυγό του.

Η ώρα των γιατρών στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιστήμονες και το προσωπικό του Νοσοκομείου όπου στις 8 Απριλίου 2021 η 34χρονη πήγε την 9χρονη λέγοντας ότι εμφάνιζε σπασμούς. Η μικρή είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την ίδια ημέρα και στις 21 Μαρτίου, είχε πεθάνει η έξι μηνών κόρη της Ρούλας η οποία κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την 9χρονη, η οποία είχε βιώσει ήδη σχεδόν δύο χρόνια πριν την απώλεια της άλλης της αδελφής, Μ.

Η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021 και ενώ, σύμφωνα με την δικογραφία, δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, υπέστη ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών επί περίπου μία ώρα. Το κοριτσάκι είχε σωθεί βγαίνοντας ωστόσο βαριά “λαβωμένο” καθώς η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα η Τζωρτζίνα να παραλύσει στα άκρα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η ανακοπή της 9χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση με κεταμίνη από την κατηγορούμενη μητέρα της, παραδοχή που αρνείται και αμφισβητεί ως επιστημονικό δεδομένο η ίδια η Πισπιρίγκου.

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών του Καραμανδάνειου θα ακολουθήσουν εκείνες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, του Ωνασείου και του Αγλαΐα Κυριακού όπου η 9χρονη κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Όλες οι καταθέσεις που θα ακουστούν από σήμερα στο δικαστήριο θα διαφωτίσουν πολλά κρίσιμα θέματα της υπόθεσης καθώς γιατροί και νοσηλευτές ουσιαστικά θα περιγράψουν την αρχή του τέλους της 9χρονης.