Τραγωδία Τέμπη: Τέσσερις προσαγωγές μέχρι τώρα! - Το μοιραίο λάθος της σύγκρουσης

Η απόσταση της σύγκρουσης από την Λάρισα ήταν μόνο 20χλμ.

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: Τέσσερις προσαγωγές μέχρι τώρα! - Το μοιραίο λάθος της σύγκρουσης

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3) οι συντονιστικές αρχές είναι στο πόδι και βρίσκονται στην κοιλάδων των Τέμπων στην Λάρισα, προκειμένου να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν από τους 350 επιβάτες, που επέλεξαν να ταξιδέψουν με τρένο.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: «Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους νεκρούς! Το 80% ήταν νέα παιδιά» - Αποκάλυψη σπαραγμός από διασώστη

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο, ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία. Η απόσταση από τη Λάρισα μέχρι το σημείο όπου συνεβη η τραγωδία είναι περίπου 20 χλμ.

Βέβαια, οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσαγωγές και τις καταθέσεις για να συλληφθεί και τιμωρηθεί ο υπεύθυνος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι προσαγωγές της αστνομίας και το μοιραίο λάθος για την σύγκρουση στα Τέμπη Λάρισας

Σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς.

Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας. Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 36. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 53 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου , τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.