Τραγωδία Τέμπη: Στους 36 οι νεκροί - Αυξάνεται ραγδαία ο τραγικός απολογισμός

Εντοπίστηκαν σοροί απανθρακωμένες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 36, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί απανθρακωμένες.

Υπενθυμίζεται ότι σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Τουλάχιστον 6 είναι οι άνθρωποι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους νεκρούς! Το 80% ήταν νέα παιδιά»

H τραγική φιγούρα μητέρα έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ που έψαχνε το παιδί της, "παγώνει" καθώς δεν ήξερε αν είναι ζωντανό ή νεκρό, έχει ανατριχιάσει τους πάντες.

Ο κύριος Νίκος, διασώστης, που επιχειρεί στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ».

Για την κατάσταση των ανθρώπων που αντίκρισαν: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα».

Επίσης, ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολύ νέα παιδιά μεταξύ αυτών είναι φοιτητές, «υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών».