Τραγωδία Τέμπη: Στους 47 οι νεκροί - «Υπάρχουν άτομα που λόγω της σύνθλιψης των βαγονιών...»

«Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους δώσουμε πίσω τους ανθρώπους τους»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Στους 47 ανέρχονται οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών μετά την σύγκρουση των τρένων. Όπως γράφεται, οι διασώστες βρήκαν μέσα στο τρίτο βαγόνι ακόμα τρεις σορούς, ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε στην ΕΡΤ για την πορεία των ερευνών. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αυτή συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά βαγόνι του συρμού που είναι αυτό της δεύτερης θέσης.

Τα δύο βαγόνια έχουν συντριβεί μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ σκηνικό τραγωδίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους διασώστες που επιχειρούν.

Τα συγκλονιστικά του λόγια για την τραγωδία στα Τέμπη

«Βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης των δύο βαγονιών. Έχουμε τοποθετήσει ήδη δύο σορούς σε σάκους. Σε αυτό το σημείο που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί που λόγω του φορτίου και της έντασης της σύγκρουσης είναι σε κακή κατάσταση».

Δείτε επίσης: «40 χρόνων ο σύζυγός μου και 5 το παιδί μου! Πήρα στάχτες και αποκαΐδια» - Σπαραγμός στο Κοινωνία ώρα Mega

«Η επιχείρηση αυτή θα έχει συνέχεια για να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους. Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Βρέθηκαν σε ένα σημείο που όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση για να τους ανασύρουμε». Μάλιστα περιέγραψε το φρικιαστικό σκηνικό πως «είναι το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια να φλέγονται».

Ωστόσο, ανέφερε παραμένει ακόμα άγνωστο γιατί εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο η φωτιά και το μεγάλο θερμικό φορτίο.

«Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους δώσουμε πίσω τους ανθρώπους τους»

Στην κάμερα του Kontra Channel μίλησε ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Δείτε επίσης: Ας αναπαυτούν οι ψυχές των Θώμη, Χρύσα και Αναστασία - Η συγκινητική τους ιστορία

«Η κατάσταση παραμένει τραγική. Το σκοτάδι δεν βοηθάει, υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι και το έργο προχωράει πάρα πολύ αργά. Ζήσαμε κι άλλα ατυχήματα αλλά δεν ήταν αυτής της τάξης. Αυτό είναι ένα ατύχημα που αφήσει το δικό του στίγμα, ένα ατύχημα που θα το θυμάται και ο σιδηροδρομικός κόσμος αλλά και όλος ο κόσμος γενικά», ανέφερε.

«Θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και να τους διαβεβαιώσω και εγώ μαζί με τους πυροσβέστες εδώ ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τους δώσουμε πίσω τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους αποδώσουν τις πρέπουσες τιμές».

«Οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλει εαυτόν και νιώθω υπερήφανος που είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και τους βοηθάω. Είμαι φύσει αισιόδοξος και τους θέλω όλους ζωντανούς. Τα αποτελέσματα αυτής της σύγκρουσης δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα».