Τέμπη: «Κρεμάστηκα έξω από το βαγόνι και πήδηξα στο κενό για να μην καώ ζωντανός» - Σοκάρει η εξομολόγηση επιβάτη του τρένου

Ανατριχιάζει η περιγραφή του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Κρεμάστηκα έξω από το βαγόνι και πήδηξα στο κενό για να μην καώ ζωντανός» - Σοκάρει η εξομολόγηση επιβάτη του τρένου

Το μέγεθος της τραγωδίας στα Τέμπη είναι αδιανόητο, καθώς ποτέ κανένας δεν περίμενε πως ένα από τα πιο ασφαλή μέσα μεταφοράς θα οδηγούσε τόσες οικογένειες στην καταστροφή, αφού χάθηκαν δεκάδες ζωές και αναζητούνται ακόμη περισσότερες (δείτε εδώ πόσοι είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής).

Σοκαριστικές είναι, μάλιστα, οι αφηγήσεις των επιβατών του ενός τρένου για τον τρόπο που βίωσαν την σύγκρουση και πώς κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτή. Ένας από αυτούς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega και η περιγραφή του ανατριχιάζει (δείτε εδώ τι συμβαίνει με την κοπέλα που βγήκε από το βαγόνι αλλά δεν έχει δώσει σημείο ζωής).

Σοκάρει η εξομολόγηση επιβάτη για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

«Δύο άτομα παλεύανε με τις φωτιές, μέχρι να βρούμε μια τρύπα να ξεφύγουμε. Προσπάθησα να βγάλω έξω κάποιον και μετά να πηδήξω και ο ίδιος, αφού δεν μπορούσαν οι υπόλοιποι, ώστε να σχηματίσουμε μια γραμμή που θα βγαίνει ο κόσμος. Το σημείο δεν ήταν και πολύ προσβάσιμο το σημείο που θα φεύγαμε, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή», ανέφερε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια περιέγραψε πως κρεμάστηκε και πήδηξε από το παράθυρο του τρένου, βοηθώντας και τους συνεπιβάτες του: «Η φωτιά είχε φτάσει μέχρι το 1,5 μέτρο από εκεί που θα φεύγαμε. Πήραν φωτιά τα καλώδια και βγάζαμε καπνό που σου έκοβε την ανάσα. Δεν είχες πολλές επιλογές, πριν από την τρύπα, ήταν η φωτιά. Πηδήξαμε περίπου στα 2 μέτρα».

Η ανατριχιαστική ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Την ώρα που οι Αρχές και η Πυροσβεστική αναζητούν ακόμη πολλά από τα πρόσωπα που βρισκόντουσαν στο "καταραμένο" για πολλούς σημείο, η Πυροσβεστική προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Twitter που συγκινεί.

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…», έγραφε.