Τραγωδία Τέμπη: Η Κύπρος θρηνεί - Νεκρός τελικά ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου

«Η μοίρα μας έμελλε άσχημο παιχνίδι»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Όσο ακόμα το όνομά του βρισκόταν στο κατάλογο των αγνοουμένων της τραγωδίας στα Τέμπη υπήρχε η ελπίδα για ένα θαύμα. Από το βράδυ της Πέμπτης 2/3, όμως, η αμυδρή ελπίδα έγινε θρήνος για τον άτυχο Κυπριανό.

Ο 23χρονος ο οποίος σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, επέστρεφε στη συμπρωτεύουσα μετά από ταξίδι που είχε κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την επιστροφή ο Κυπριανός επέλεξε το τρένο ενώ η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη οδικώς. Η σορός του Κυπριανού εντοπίστηκε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Κυπριανό

Τραγωδία Τέμπη: Η Κύπρος θρηνεί - Νεκρός τελικά ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου

Τραγωδία Τέμπη: Η Κύπρος θρηνεί - Νεκρός τελικά ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου

Δείτε εδώ και την ανάρτηση του Ανδρέα Γεωργίου για τον Κυπριανό

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο και δημόσια δαπάνη οι κηδείες Κυπριανού και Αναστασίας

Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Με οδηγίες του, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Ένα θαύμα συνέβη, ωστόσο, μέσα στην φρίκη:

Τέταρτη μέρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί παγωμένο τις εξελίξεις γύρω από την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη και μετά από τόσες πολλές βασανιστικές ώρες, ακούστηκε στην τηλεόραση μια ευχάριστη - μέσα σε όλα αυτά - είδηση.

Συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή Happy Day, το πρωί της Παρασκευής 3/3 έγινε γνωστό πως ένα 8χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λάρισας μετά το δυστύχημα, γύρισε σπίτι του.

«Μέσα σε όλους τους τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί μέσα από το μοιραίο αυτό τρένο ήταν κι ένα αγοράκι 8 ετών. Νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και ταξίδευε μαζί με τους γονείς του. Το έφεραν λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και νωρίτερα μιλώντας με τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου της Λάρισας έμαθα πως χθες (Πέμπτη 2/3) αργά το απόγευμα πήρε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ της εκπομπής.