Τραγωδία Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε ακόμα μια σορός - Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 24χρονης που αγνοούνταν

Τα στοιχεία της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τρίτη ημέρα εθνικού πένθους μετά την τραγωδία στα Τέμπη κι ενώ οι διαδικασίες συνεχίζονται, μέχρι στιγμής έχουν ήδη ταυτοποιηθεί πάνω από 50 νεκροί. Ανάμεσα σε αυτούς ο 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου (δείτε εδώ τα σπαρακτικά αντίο συγγενών και φίλων) και τώρα η Κύπρια Αναστασία Αδαμίδου.

Η Αναστασία είχε πάρει το πτυχίο της στην οδοντιατρική και βρισκόταν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΑΠΘ. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε φύγει από τη Θεσσαλονίκη για εκδρομή με φίλες της στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα για ορκωμοσία μιας άλλης φίλης της. Δυστυχώς στην επιστροφή της επέλεξε το ταξίδι με τον σιδηρόδρομο.

Η σορός της ταυτοποίηθηκε με DNA και οι γονείς της βρίσκονται από χθες στην Ελλάδα, όπου και ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού της.

Η άτυχη 24χρονη

Τραγωδία Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε ακόμα μια σορός - Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 24χρονης που αγνοούνταν

Τριήμερο πένθος στην Κύπρο και δημόσια δαπάνη οι κηδείες Κυπριανού και Αναστασίας

Με συγκλονισμό και βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Ο Κύπριος Πρόεδρος εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Με οδηγίες του, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της Κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Τραγωδία Τέμπη: «Εγώ τι θα παραλάβω; Χέρια, πόδια, κρέατα; Δεν πήγα σε κρεοπωλείο»

Πατέρας που περιμένει να του τηλεφωνήσουν και να του πουν πως η κόρη του έχασε τη ζωή της στην σύγκρουση, μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τα λόγια του "τσακίζουν" και τους πιο σκληρούς.

«Περιμένω να μου τηλεφωνήσουν από την Αστυνομία ότι ταυτοποιήθηκε μέσω DNA η σορός της κόρης μου. Να την παραλάβω στο κουτί. Δεν αντέχω άλλο πόνο. Κι εγώ και όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε μέσα. Όλοι έχουν χάσει παιδιά… Φοιτητές… Την αφρόκρεμα ενός κράτους. Όλα αυτά τα παιδιά είχαν φιλοδοξίες στη ζωή τους.

Μπήκε στο τρένο το κορίτσι μου και το παίρνω στην κάσα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Συγγνώμη που είμαι φορτισμένος. Μάλλον θα χαπακωθώ κι εγώ για να είμαι πιο ήρεμος. Έχω άλλα δύο παιδιά. Όπως και τα δάχτυλα, όποιο και να αγγίξεις, τον ίδιο πόνο έχει.

«Έχω φίλο ψυχίατρο στην Κρήτη. Μιλάμε μαζί του. Μας είπε να λέμε ότι έχει πάει ταξίδι για να απαλύνουμε τον πόνο. Πρέπει να βρω δύναμη γιατί υπάρχουν πίσω άνθρωποι που με χρειάζονται».

«Το πλήρωσε το εισιτήριο δεν ήταν λαθρεπιβάτης. Αυτοί με τι την πλήρωσαν; Με το να την σκοτώσουν; Εγώ τι θα παραλάβω στο κουτί; Χέρια, πόδια, κρέατα; Δεν πήγα σε κρεοπωλείο. Μια όμορφη κοπέλα, πλήρωσε το εισιτήριο της. Εκείνοι τι έκαναν για το επιβατικό κοινό; Τους σκοτώσανε; Δεν είναι μόνο η δική του κόρη», είπε σπαράζοντας και όλοι στο Πρωινό "λύγισαν".