Εύα Καϊλή: Ραγδαίες εξελίξεις με την απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών - Θα παραμείνει στην φυλακή;

«Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέα με δελτίο»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Για δύο μήνες ακόμη θα παραμείνει στην φυλακή, η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή (3/3) από το προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Ανεπηρέαστες οι βέλγικες Αρχές - Ο πραγματικός λόγος που δεν ανακοινώθηκε η απόφαση για την αποφυλάκισή της

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπερασπιστική γραμμή της πρόταξε την ανάγκη να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, το αίτημα από τον δικηγόρο της Σβεν Μαρί δεν έγινε δεκτό.

Η ανακοίνωση για την απόφαση του Εφετείου σχετικά με την Εύα Καϊλή

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει τον Mαρκ Ταραμπέλλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή γιατί, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Κρέμεται από τα χείλη των Βέλγων δικαστών η Εύα Καϊλή - Η απόφαση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο.

Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.